Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca a participat la stingerea unui incendiu de pădure în Borșa

La solicitarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, în perioada 07-09.05.2018, personal aeronavigant din Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca a participat cu un elicopter din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie din M.A.I. pentru a sprijini forţele locale pentru stingerea incendiului de pădure din localitatea Borşa.

Personalul Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj – Napoca a participat cu aeronava din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie, de tip MI 17, echipată cu dispozitivul acroşat Bambi-Bucket, pentru stingerea incendiului de vegetaţie uscată.

Focul a cuprins peste 30 de hectare de vegetaţie alpină, la o altitudine de peste 1800 de metri.

Pe lângă misiunea de stingere a incendiului, echipajul aeronavei a efectuat şi o misiune de recunoaştere a zonei pentru evaluarea situaţiei şi luarea măsurilor necesare pentru diminuarea efectelor şi stingerea incendiului.

Acţiunea de intervenţie pentru stingerea incendiului s-a făcut în comun cu forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, cu personalul Ocolului Silvic Vişeu de Sus, Ocolul Silvic Alpina Borsa, Ocolul Silvic Borşa, SVSU Borşa, Club 4X4 Xtreme Adventure Baia Mare şi personal din cadrul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă.

Latest articles

Related articles