Un român a murit în Italia. Și-a petrecut noaptea în mașină în urma cutremurului

Ambasada României la Roma s-a autosesizat și a făcut demersuri pe lângă autoritățile italiene cu privire la decesul unui cetățean român, care a survenit în cursul acestei dimineți, la 24 de ore după producerea seismului.  Cauza decesului urmează a fi stabilită în perioada următoare. Ambasada României la Roma este în contact cu familia cetățeanului român, fiind pregătită să acorde asistență în vederea repatrierii.

Din verificările efectuate până la momentul actual, nu există cetățeni români spitalizați în urma cutremurului.

De asemenea, o mare parte dintre cetățenii români care și-au pierdut locuințele în urma cutremurului din 30 octombrie 2016 au fost transferați în hotelurile din zona lacului Trasimeno (regiunea Umbria). Misiunea diplomatică de la Roma este în legătură cu autoritățile locale pentru a afla informații cu privire la cetățenii români rămași fără adăpost, precum și locațiile exacte unde au fost mutați.

Doi cetățeni români din zonele calamitate au solicitat sprijin pentru repatriere, aceștia urmând să se deplaseze în România în perioada imediat următoare. Totodată, precizăm că alți doi cetățeni români care ceruseră sprijin pentru repatriere se află în drum spre România.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Roma s-a deplasat astăzi în zona afectată de cutremur din regiunea Umbria, pentru a oferi asistență consulară cetățenilor români. Membrii echipei consulare mobile au avut echipament special care le-a asigurat vizibilitate, astfel încât atât cetățenii români, cât și autoritățile locale i-au contactat cu celeritate.

De asemenea, au fost distribuite afișe cu datele de contact și numerele de urgență ale Secției Consulare din cadrul Ambasadei României în Italia.

De asemenea, echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Bologna este pregătită să se deplaseze în zonă calamitată, pentru a acorda asistență consulară, dacă vor exista solicitări de sprijin la fața locului.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56,   (0039) 06 835 233 52;   (0039) 06 835 233 44, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau pe numărul de urgență al misiunii diplomatice de la Roma (0039) 3451473935(Lazio, Umbria, Abruzzo)   și Consulatului General al României la Bologna +39 349 1178220 (Marche, Emilia-Romagna și Toscana).

Atât Ambasada României la Roma, cât și Consulatul General al României la Bologna continuă monitorizarea situației, fiind pregătite să acorde asistență consulară, în caz de necesitate.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii