Acasă Social Un pui de viperă se plimbă nestigherit prin Cluj-Napoca. Cetățean: „Se pregătea...

Un pui de viperă se plimbă nestigherit prin Cluj-Napoca. Cetățean: „Se pregătea să atace”

Un clujean a dat nas în nas cu un pui de viperă pe strada Maramureșului din municipiul Cluj-Napoca.

Acesta a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu reptila și a afirmat că a trecut la câțiva centimetri de ea, alături de soție și fetița sa. Clujeanul a mai spus că ân momentul în care a observat animalul, acesta se pregătea deja de atac.

Acesta nu este un caz singulat în județ. În ultimii ani, tot mai multe astfel de reptile au fost observate la Cluj, cu precădere în zonele montane. Locuitorii din Cheile Turzii, Cheile Tureni sau Făget au surprins vipere în localitățile lor, iar în primăvara aceasta un bărbat din Mărișel a fost mușcat de un șarpe din această specie.

Măsuri de prim-ajutor în cazul mușcăturii de viperă

Nu faceţi mişcări şi nu vă agitaţi! În caz contrar ritmul bătăilor inimii creşte, circulaţiei sângelui e accelerată şi veninul pătrunde mai repede în circulație; mai bine staţi liniştit într-un loc umbrit.

Anunţaţi evenimentul la Serviciul Unic de Urgenţă 112 şi aşteptaţi salvatorii, izolaţi termic victima dacă prezintă frisoane, aşezaţi victima astfel încât să menţineţi muşcătura sub nivelul inimii, curăţaţi cu alcool veninul de pe lângă muşcătură, folosiţi, dacă aveţi, o seringă de aspirat venin, puneţi un pansament compresiv (nu garou) deasupra muşcăturii către inimă şi administraţii victimei o aspirină.  Hidrataţi-vă doar cu apă şi nu administraţi alcool, cafea, energizante.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version