violenta in familie

Un polițist local din Huedin a încercat să ajute un bărbat violent să scape de poliție

Un bărbat – având calitate de polițist local, ar fi furnizat informații care ar fi condus la periclitarea rezultatului unei anchete penale.

 Acțiunile bărbatului au condus la anularea unei misiuni planificate în interesul superior al unui minor, în cadrul unui dosar penal de violență în familie și lipsire de libertate în mod ilegal.

Astfel, în virtutea funcției avute, cel în cauză ar fi deținut date cu privire la o acțiune care urma să aibă loc la domiciliul unui bărbat din Huedin – vizat într-un dosar penal, aducându-i la cunoștință bărbatului măsurile ce urmau a fi întreprinse.

În fapt, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin efectuau investigații într-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de violență în familie și lipsire de libertate în mod ilegal.

 O femeie de 20 de ani, din Salva, județul Bistrița-Năsăud a făcut o plângere penal. La data de 7 august a.c., cea în cauză a sesizat faptul că a fost agresată de concubinul său. În momentul în care și-a manifestat intenția de a pleca de la locuința acestuia, bărbatul nu i-ar fi permis să își ia fiul minor, în vârstă de 9 luni

Având în vedere cele sesizate, polițiștii, împreună cu reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, au stabilit măsuri pentru realizarea protecției minorului. Astfel, prin dispoziție a D.G.A.S.P.C., s-a stabilit plasarea minorului în regim de urgență la asistent maternal, urmând a fi întreprinse acțiuni pentru recuperarea acestuia.

Conform probatoriului administrat, măsurile care urmau a fi luate au ajuns la cunoștința bărbatului vizat, stabilindu-se că s-a creat un risc major pentru înfăptuirea actului dispozițional. Persoana bănuită de crearea acestei situații este un polițist local, față de care se continuă cercetările pentru favorizarea făptuitorului.

În prezent, în urma medierii situației minorului de către reprezentanții D.G.A.S.P.C., a intervenit împăcarea părților.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare