șoferi vitezomani

Un bărbat din Cluj de naționalitate saudită, depistat cu 225 km/h pe A3 Turda-Borș. Acesta a prezentat un permis fals.

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat, săptămâna trecută, 133 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h. Doi şoferi au fost depistaţi conducând cu viteza de 225 km/h, unul avea permisul suspendat, iar celălalt a prezentat un permis fals întrucât nu avea permis de conducere.

În perioada 21 – 28 mai a.c., poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei rutiere.

În această perioadă, poliţiştii au depistat 133 de şoferi care circulau pe autostrăzi şi au depăşit limita legală de viteză, deplasându-se cu viteze cuprinse între 181 km/h şi 225 km/h.

Doi şoferi au fost înregistraţi circulând cu viteza de 225 km/h. Astfel, la data de 21 mai a.c., poliţiştii rutieri au depistat, pe autostrada A3 Turda-Borş, în zona kilometrului 46, sensul de mers spre Borş, un bărbat, de 41 de ani, din Cluj, de naţionalitate saudită, care conducea cu viteza de 225 km/h.

În urma verificărilor efectuate, inclusiv prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Poliţiei Române care a luat legătura cu Interpol Riyadh, Arabia Saudită, au rezultat indicii temeinice că bărbatul nu deţinea permis de conducere, iar cel pe care l-a prezentat la control era fals.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Într-un alt caz, la data de data de 26 mai a.c., poliţiştii care acţionează pe autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au depistat un bărbat, de 44 de ani, în zona kilometrului 345, care conducea spre Deva cu viteza de 225 km/h.

În urma verificărilor, s-a stabilit bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat din luna martie a acestui an până la începutul lunii iunie a.c..

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.

Toţi şoferii depistaţi circulând cu viteză excesivă au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Poliţia Română reaminteşte că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranţa rutieră, atunci când se circulă în condiţii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

Totodată, se aplică sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare