U rugby
Băieţii la un pas de o victorie frumoasă

În cadrul etapei a doua a Superligii la rugby, Universitatea Cluj a cedat, pe teren propriu, după un meci de mare luptă, cu Farul Constanţa, scor 7-9, la pauză 0-6. Punctele echipei noatre au fost reuşite de Ionuţ Dimofte- eseu şi o transformare,  în timp ce  pentru farişti a marcat Vlaicu- 3 transformări. În ultimul minut de joc, clujenii au ratat o lovitură de penalitate, prin Nicu Ignea, care a trimis la mică distanţă de buturi. A bătut şi vântul, balonul ne-a păcălit… Păcat. Cu trei puncte, în plus, câştigam partida. Constănţenii au făcut patru puncte nesperate, iar clujenii iau un punct bonus defensiv.

Pentru echipa antrenată de Bogdan Cantor au evoluat următorii jucători : Petucher, Manolachi, Boar, Ionescu, Rus, Curcă, Simion, Ailenei Răzvan, Podea, Dimofte, Cozma, Roşu, Mazăre Adrian, Mcgrath Vin Vik, Mazăre Ionuţ. Au mai jucat pe parcursul partidei : Gheţa, Sobota Kamil, Sălăgean, Rotar, Diaconu, Ignea, Ailenei Paul şi Vasile Paraschiv.

Antrenorul Bogdan Cantor a declarat pentru Cluj Manifest : „Un meci foarte greu, din toate punctele de vedere. Am lucrat foarte mult la mentalul jucătorilor, după înfrîngerea cu Steaua şi mă bucur că s-a văzut o altă atitudine în meci. Au fost două reprize diferite, prima clar dominată de Farul în care am fost prea timizi şi neîncrezători că putem caştiga. A doua repriză a fost clar controlată de noi. Am arătat ca o echipă care îşi doreşte să facă performanţă pentru culorile clubului. Sunt bucuros că nu am luat eseu şi am „ţinut” în gramadă cu o echipă care se bate la titlul anul acesta. Din păcate, am ratat ultima lovitură de pedeapsă care ne putea aduce o victorie după opt ani. Mai avem foarte mult de lucrat la omogenitate şi mental, precum şi la margini, unde este al doilea meci când nu funcţionăm optim. Trebuie sa rămanem cu picioarele pe pămant, să fim modeşti şi să muncim mai mult. Felicit echipa pentru atitudine şi mulţumesc fanilor, care în ciuda vremii au venit sa ne incurajeze.”

Următoarea partida a clujenilor are loc sâmbătă 12 aprilie, în deplasare, cu CSM Bucureşti.

Alexandru Ilieş