Sunteti aici:SocialU Banca Transilvania ratează finala

U Banca Transilvania ratează finala

Publicat in data

U-Banca Transilvania și Steaua CSM EximBank București s-au întâlnit pentru a 5-a oară în semifinalele Ligii Naționale, în fața unei audiențe record pentru Sala Polivalentă, de peste 5.000 de fani.

Meciul a început bine pentru U-Banca Transilvania, cu o triplă a lui Watson, iar energia și inspirația ofensivă a lui Sakic s-au făcut simțite încă din primele minute. Câteva bâlbe în apărare au permis, însă, steliștilor să stea aproape și chiar să conducă după patru minute de joc (7-11).

Recuperările ofensive reușite de baschetbaliștii noștri ne-au oferit șanse suplimentare și Sakic a găsit coșul de la distanță, mijlocul sfertului fiind îm echilibru (10-11, min. 5). Au ieșit la rampă Runkauskas și Flowers, care au ciuruit plasa noastră și oaspeții aveau șapte puncte avantaj la prima pauză (16-23).

După pauză, tot Steaua a fost la cârma jocului, Runkauskas și Falker fiind greu de oprit. Barro a fost găsit perfect în două rânduri pe pick-and-roll și a înscris, apropiind U-Banca Transilvania al cinci puncte (23-28, min. 13, time-out Steaua).

Ședința militarilor a dat roade, atacul nostru s-a calat și Steaua s-a distanțat pentru prima dată la zece puncte la mijlocul sfertului secund (23-33, min. 15). A fost rândul lui Mihai Silvășan să schimbe strategia. Și mutarea băncii noastre tehnice a fost inspirată, scorul strângându-se repede, motiv pentru oaspeți să ceară timp de odihnă (30-34, min. 17).

Până la finalul secvenței, U-Banca Transilvania a continuat să preseze, să se apere agresiv și să împiedice construcția oaspeților devreme, astfel că prima repriză se încheia cu cele două echipe despărțite de o singură posesie: 35-38.

Faptul că Steaua se afla în față mai mult pe execuțiile individuale ale lui Runkauskas și Flowers era reflectat de numărul relativ mic de pase decisive ale militarilor, șapte, față de zece reușite de U-Banca Transilvania. 

Publicul a împins echipa de la spate în debutul reprizei secunde și Watson a pus U-Banca Transilvania în față pe tabelă de la linia de libere (39-38, min. 22). Următoarele secvențe au aparținut, însă, oaspeților, căci mingile noastre fie au ocolit inelul, fie s-au blocat în capacele lui Falker (39-43, min. 24).

Mingea a ajuns greu în coșul Stelei, însă în al nostru nu a pătruns deloc și U-Banca Transilvania a egalat din nou două minute mai târziu (43-43, min. 26). Echipa noastră a continuat să înscrie doar de la linia de pedeapsă, Steaua forțând la limită apărarea agresivă. Primul care a spart gheața a fost Kuti, cu o acțiune superbă finalizată pe panou și Steaua a cerut timp de odihnă (50-46, min. 28).

Bucufreștenii au reintrat în joc grație unui fault, dublat de un antisportiv dictat la Kuti, care i-a și adus eliminarea prematură, iar sfertul se încheia cu un avantaj minim pentru echipa noastră, 55-54.

Flowers și Runkauskas au mitraliat de la distanță coșul nostru, forțându-l pe Mihai Silvășan să ceară pauză la mijlocul sfertului decisiv (58-63, min. 35). O aruncare imposibilă, un semi-cârlig de trei puncte al lui Miha Lapornik, a readus meciul într-o posesie (61-63, min. 37). Ambele echipe au intrat în bonus în ultimele trei minute, astfel că vizitele la linia de pedeapsă au continuat să fragmenteze jocul.

Lapornik a egalat de dincolo de semicerc cu două minute și jumătate înainte de final, însă la fel a făcut și Fraseniuc la faza următoare. Tot slovenul nostru a fost cel care a apropiat U-Banca Transilvania de la linia de libere, iar o combinație superbă Watson Barro ne-a adus în avantaj, motiv pentru care oaspeții au solicitat timp de odihnă (70-69, min. 39).

Lapornik a pătruns superb și a menținut avantajul fragil pentru echipa noastră, după ce Taylor a înscris două libere. Runkauskas a ieșit din nou la rampă și a înscris o liberă, recuperând mingea după ce a ratat-o pe a doua și, cu sânge rece, a înscris de la peste șapte metri, trimițând echipa noastră în ședință cu 27 de secunde rămase de jucat (72-75).

Schema desenată de Mihai Silvășan nu a funcționat, aruncarea lui Lapornik nu a găsit ținta și Steaua a recuperat, fiind trimisă la libere. Flowers a mai înscris o aruncare de pedeapsă și Steaua CSM EximBank face pasul în finală, pentru U-Banca Transilvania râmânând de disputat doar medaliile de bronz.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

”A fost un meci decis pe o recuperare ofensivă și un șut de trei puncte necontestat, bineînțeles că se putea decide și în favoarea noastră. Acesta e sportul, acesta e rezultatul final, nu pot decât să îi felicit pe steliști și să le urez baftă mai departe. Din păcate, visul nostru de a deveni campioni a doua oară a fost spulberat în această seară, îmi cer scuze că nu am reușit să repetăm performanța de anul trecut. A fost un an greu, plin de încercări, însă acesta e sportul… Trebuie să ne liniștim și să jucăm finala mică, să fim profesioniști și să câștigăm medaliile de bronz și pe urmă vom vedea ce va fi”

U-Banca Transilvania – Steaua CSM EximBank 72-76 (16-23, 19-15, 20-16, 17-22)

INTRA IN DISCUTIE

Ultimele articole

Nello Construct, sereleul pe interes cu Matei – El Patron de Turda

Fosta firmă de apartament, Nello Construct SRL a cunoscut o ascensiune fulminantă începând cu...

Gelu Arghir Florea (turdanews.net): Jurnalist sau Purtător de Cuvânt al PRIMARILOR?

Gelu Arghir Florea (turdanews.net): Jurnalist sau Purtător de Cuvânt al PRIMARILOR? Patron pe banii...

Banii încasați de Bugetarul Arghir de la TurdaNews și politicienii naivi ce își pun mutra în fițuica sa

Cel mai scump fițuicar de pe Câmpia Turzii, Arghir Florea a încheiat contracte cu...

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Alte articole

Nello Construct, sereleul pe interes cu Matei – El Patron de Turda

Fosta firmă de apartament, Nello Construct SRL a cunoscut o ascensiune fulminantă începând cu...

Gelu Arghir Florea (turdanews.net): Jurnalist sau Purtător de Cuvânt al PRIMARILOR?

Gelu Arghir Florea (turdanews.net): Jurnalist sau Purtător de Cuvânt al PRIMARILOR? Patron pe banii...

Banii încasați de Bugetarul Arghir de la TurdaNews și politicienii naivi ce își pun mutra în fițuica sa

Cel mai scump fițuicar de pe Câmpia Turzii, Arghir Florea a încheiat contracte cu...