„U”-Astra 1-0. Treziţi de „sărutul” tribunei!

veselovsky
Foto: Când echipa şi publicul „joacă” împreună, e bine. Când avem portar în zi bună, e şi mai bine.

„U”-Astra 1-0. Treziţi de „sărutul” tribunei!

Pustiu pe stadion în partea „interzisă” şi cam pustiu de Dinu Vamă Gheorghe, în declaraţii. Pustiul nostru ne spune că ne doare. Dinu Vamă ne spune, subtil, ce arbitru nu îi convine. Arbitrează subtilul Cristi Balaj. Prin 2000, când Dinu Gheorghe era şeful vămilor, clujenii, care aveau nevoie de ceva licenţe de export- import, erau disperaţi. Trebuiau să dea, la vamă, 10.000 de dolari şpagă oficială, ziceau ei. Aiurea, se vede pe faţa lui Vamă că e incoruptibil. Nu ar fi primit un leu ponosit. Aşa şi-arată. Imaculat în musteţe.

Fetele de la handbal sunt pe stadion. Gest superb! Cândva sportivii lui „U” erau prezenţi întotdeauna la meciurile colegilor de club.

„U”-Veselovsky- Ciupe- Abrudan- Ninu- Târnăcop- Bucşa-Cristocea- Kovacs- Karim- Borza- Lemnaru

Teja contra Isăilă. Antrenorul nostru a fost secundul lui Isăilă, la Astra. Ce bine ar fi, de-ar fi adevărată vorba aia cu elevul care-şi întrece profesorul…

Machado nu joacă, deşi la meciul trecut a părut în formă, formă… Ar fi urât să îl doară genunchii. Meciul începe cu un Ciupe, care e precum frumoasa din pădurea adormită. Baiul că nu are un prinţ să-l sărute, să-l trezească. Doarme dus, de la începutul campionatului. Suporterii lui „U” încurajează echipa, încă din start. Îi „sărută”, ei, suporterii, pe toţi?

Minutul 9. Fază superbă. Acţiune iute, care parcă curge de la sine. Kovacs, pasă decisivă lui Lemnaru, care pătrunde în careu şi-l execută pe Coman, printr-un şut plasat, jos la colţ. 1-0.
Oare ce statistici fac specialiştii? După ochi, pare că Lemnaru e „killer”, faţă-n faţă cu portarii adverşi.

Am înscris repede, Astra se urcă pe noi, decisă să egaleze. Joacă pe margini cu centrări, dar ai noştri rezistă.

Min 32. Pe Veselovski nu îl interesează cine a fost şef prin vămi. El e „vameşul” porţii noastre şi scoate de două ori, într-un minut. Yazalde, de la Astra, internaţional de juniori şi tineret al Portugaliei, e bun, la ei.
Enache, de la Giurgiu, are un galben şi faultează cam mult, putea lua roşu lejer.

Ce tacklinguri face Ninu… Frumoase. Croite parcă în Albion, din stofă de la faţa locului.

Pauză. 1-0. Ai noştri demonstrează ambiţie, joacă. Ei au jucători cu sclipiri periculoase, în atac. În apărare, sunt mult mai subţiri. Noi avem ceva ce nu am văzut, de mult: entuziasm. Să-l sunăm pe Mircea Badea, care le ştie pe toate, să ne spună scorul final, că avem emoţii mari… Mai bine, nu!

Min 55. Iese Cristocea, care a jucat foarte bine, intră Lungu.
Min62. Intră Machado, în locul lui Kovacs. Copilul nostru blond a fost tare harnic. Are nişte ruperi de ritm tare plăcute ochiului. Bun!

Astra şi-a mai pierdut din aplomb. Par mai obosiţi, decât noi, greşesc mult.

Finalul e al nostru. 1-0. O victorie a echipei, a entuziasmului şi curajului, din teren, din tribune. O victorie a celor 3500 de „săruturi” date de fani. A părut că suporterii sunt primii care au crezut în victorie şi jucătorii au primit încrederea că pot. E frumos, când se întâmplă aşa…

Alexandru Ilieş
Adrian Cinpoeru