orgile romaniei

Turneul național Orgile României ajunge la Cluj

Turneul naţional “Orgile României”, aflat la prima ediție, va ajunge în șapte orașe din țară și va fi realizat de tânărul organist, Vlad Vișenescu.

Turneul naţional “Orgile României” – ediţia I – este dublat de o serie de sesiuni fotografice menite a pune în valoare aspectul general şi detaliile instrumentelor aflate în bisericile în care vor avea loc concertele din acest turneu. Rezultatul acestor sesiuni foto se concretizează într-o monografie vizuală virtuală on line care va fi prezentată pe site-ul turneului, www.orgileromaniei.ro.

În bisericile din România există peste 1000 de orgi. Acestea reprezintă un tezaur de tradiţie culturală pe cât de bogat, pe atât de neştiut de public. În această primă ediţie, vor fi cuprinse şapte instrumente foarte diferite din şapte oraşe ale ţării printr-o serie de recitaluri cu program muzical identic – lucrări Georg Muffat, J.S. Bach, W. A. Mozart, F. Mendelssohn, J. Brahms, Valentin Gheorghiu – având ca scop popularizarea acestor instrumente în rândul unui public cât mai larg.

Repertoriul ales de Vlad Vişenescu propune o panoramare plină de culoare a modului în care s-a scris pentru “Regina Instrumentelor” în ultimii 400 de ani, în versiuni care vor demonstra de ce tânărul muzician este deja invitat din perioada studiilor ca organist principal la una dintre importantele biserici de lângă Salzburg.

Perioada în care se va desfăşura turneul este 1-11 iulie 2018, iar traseul va ajunge la: Arad –
Biserica romano-catolică “Sfântul Anton de Padova”, Cluj-Napoca – Biserica reformată centrală, Alba Iulia – Catedrala romano-catolică “Sfântul Mihail”, Mediaş – Biserica evanghelică “Sfânta Margareta”, Sighişoara – Biserica mănăstirii dominicane, Târgu Mureş – Biserica romano-catolică “Sfântul Ioan Botezătorul”, Bucureşti – Catedrala “Sfântul Iosif “. Intrarea este liberă.

PROGRAM

1 iulie, ora 19.30 – Arad – Biserica romano-catolică “Sfântul Anton de Padova”
2 iulie, ora 19 – Cluj-Napoca – Biserica reformată centrală
4 iulie, ora 19 – Alba Iulia – Catedrala romano-catolică “Sfântul Mihail”
6 iulie, ora 19 – Mediaş – Biserica evanghelică “Sfânta Margareta”
8 iulie, ora 18 – Sighişoara – Biserica mănăstirii dominicane
9 iulie, ora 19 – Târgu Mureş – Biserica romano-catolică “Sfântul Ioan Botezătorul”
11 iulie, ora 19.30 – Bucureşti – Catedrala “Sfântul Iosif ”

Intrarea este liberă
www.orgileromaniei.ro

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Vezi și Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare