jazz in the park

Concurs internațional de jazz pentru trupe tinere

Tinerele trupe de jazz din țară și străinătate se pot înscrie la cea de-a cincea ediție a Concursului Internațional Jazz in the Park.

Concursul își propune să descopere trupe talentate de jazz din toată lumea și să le dea ocazia să se afirme pe scenele românești și europene.

Competiția va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 3-5 mai 2019 și este dotată cu premii totale în valoare de peste 10.000 euro, finaliștii având, de asemenea, șansa de a cânta atât la festivalul Jazz in the Park 2019, cât și la alte festivaluri din România sau străinătate.

La fel ca la edițiile de până acum, în concurs se pot înscrie tineri muzicieni de jazz indiferent de nivelul lor de experiență, de instrumentul la care interpretează sau naționalitate. Sunt eligibile piese din stilul generic jazz: de la acid jazz, bossa nova sau cool jazz la funk, free, blues, jazz rap, jazz rock, nu jazz, punk jazz sau swing. Concertele din timpul concursului vor avea loc atât în aer liber, în Iulius Mall Park, cât și într-unul din cluburile clujene, publicul fiind invitat să participe în număr cât mai mare. Accesul la concertele din concurs este liber.

Dacă primele patru ediții ale concursului s-au desfășurat în timpul festivalului Jazz in the Park, din acest an Fapte, asociația organizatoare a celor două evenimente, a decis separarea lor.

„Pentru a da șansa trupelor care câștigă concursul de a cânta în cadrul ediției de anul acesta a festivalului Jazz in the Park și nu în cea de anul următor, cum se întâmpla până acum, am modificat structura festivalului. Astfel, concursul va avea loc mai repede, în luna mai, iar festivalul propriu-zis în 4-7 iulie 2019. De asemenea, am împărțit categoriile de concurs în două: open air și club, deoarece unele trupe, chiar dacă sunt talentate, nu se potrivesc cu atmosfera pe care un eveniment open air o impune”, a explicat Alin Vaida, directorul Fapte.

Juriul internațional care va desemna trupele câștigătoare este format din: Ștefan Vannai – membru onorific, coordonatorul festivalului studențesc Jazz Napocensis, Peter Dimitriov – directorul festivalului A to Jazz (Bulgaria), Mihai Moldoveanu – bassistul trupei Jazzybit, George Durbălău – podcaster, ex-redactor șef revista Sunete și Horea Marc – stage managerul festivalului Jazz in the Park.

Premiile acordate anul acest vor fi structurate astfel:

Secțiunea Open Air:

·         Premiul I: 9.500 lei net și invitația de a susține un concert în cadrul festivalului Jazz in the Park (onorariu 2.250 de lei net)

·         Premiul 2: 4.750 lei net și invitația de a susține un concert în cadrul festivalului Jazz in the Park (onorariu 2.250 de lei net)

·         Premiul 3: monitoare de studio oferite de compania Acoustic Density

Secțiunea Club:

·         Premiul special: turneu în patru orașe din România (onorariu total 6.000 lei net).

Secțiunea Compoziție:

·         Premiul pentru cea mai valoroasă compoziție: 1.000 lei net.

Premiul Best Romanian Band:

·         Turneu de șapte concerte în România oferit de Staropramen și organizat de Jazz in the Park (onorariu 2.250 lei/concert + costuri de cazare și transport incluse)

Mențiuni speciale:

·         Trei mențiuni pentru cei mai buni muzicieni – premiu 1.000 lei net, oferite de Bosch și AV Store

Trupele de jazz care doresc să intre în concurs trebuie să completeze online formularul de înscriere până în data de 1 aprilie 2019, ora 23.59. Mai multe informații despre concurs și regulamentul acestuia se găsesc pe: jazzinthepark.ro/concurs.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare