tren-astra

Tren privat pe ruta Timișoara-Baia Mare. Va opri și la Cluj

Un tren privat va face legătura dintre Timișoara și Baia Mare, având stație și la Cluj-Napoca.

Trenul este dotat cu sisteme de informare a pasagerilor, sisteme audio-video, internet, prize pentru curent electric, instalaţii performante de aer condiţionat şi încălzire. Noua rută urmează să fie operată cu trenuri automotoare, având în componenţă două vagoane

„Am decis ca primul tren de acest gen să circule pe ruta Timişoara – Arad – Baia Mare. Din decembrie, din Timişoara vor pleca două trenuri, cuplate, care vor circula până la Oradea. De acolo ele se separă, unul continuându-şi drumul spre Baia Mare, iar celălalt îşi va continua drumul spre Cluj- Napoca. Vagoanele acestor trenuri au o zonă ‘business’ şi una ‘economic’. Toate scaunele sunt dotate cu măsuţe, zona ‘business’ având mese între scaune”, a declarat Valer Blidar, preşedintele companiei Astra Vagoane Călători SA Arad, înaintea plecării primului tren spre Baia Mare, potrivit AGERPRES.

Până în luna aprilie 2019 vor circula 15 garnituri, valoarea investiţiei ridicându-se la circa 20 de milioane dolari.

„Doresc să menţionez că durata unei călătorii de la Timişoara la Baia Mare este de 6 ore. Vina pentru durata atât de mare a călătoriei nu ne aparţine nouă. Aceasta, deoarece trenurile ar putea circula cu viteze de până la 200 km/ oră, însă viteza cu care circulă acestea în prezent este condiţionată de calitatea infrastructurii feroviare din România”, a adăugat Valer Blidar.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare