Trei români se aflau pe în insula St. Marteen, afectată de urganul Irma

Ministerul Afacerilor Externe a întreprins, în regim de urgență, încă din primele momente, demersuri pentru a obține informații cu privire la existența unor cetățeni români afectați de uraganul Irma.

Menționăm, de asemenea, că MAE are în atenție cazul celor trei cetățeni români aflați în insula St. Marteen, care nu mai pot fi contactați în urma uraganului Irma. Ambasada României la Washington a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile din St. Marteen, pentru a verifica situația acestora. De asemenea, prin intermediul Ambasadelor României la Paris și Haga, au fost efectuate demersuri pe lângă autoritățile franceze respectiv olandeze, pentru obținerea de informații privind existența unor cetățeni români în zona afectată.

Precizăm faptul că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, comunicarea cu autoritățile din zona afectată se efectuează cu dificultate.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice, este pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii