Acasă Social Trei clujeni care împlinesc în acest an 100 de ani, premiați de...

Trei clujeni care împlinesc în acest an 100 de ani, premiați de Ziua Imnului Național

Ziua Imnului

Clujenii ce împlinesc anul acesta 100 de ani au fost premiați de Ziua Imnului Național.

Evenimentul face parte din campania „O viață cât un #centenar„, proiect lansat la începutul anului de către Misterul Afacerilor Interne

Momentul a făcut parte din ceremonia ocazionată de Ziua Imnului Național organizată de Instituția Prefectului, Primăria municipiului Cluj-Napoca și Divizia 4 Infanterie „Gemina”

Au fost oferite tricolorul României, o insignă aniversară și o scrisoare de omagiu din partea Ministrului Afacerilor Interne.

Distincțiile au fost înmânate de către comandanții Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi și Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Cluj

În cadrul ceremoniei , au fost interpretate imnurile ce le-a avut România în ultimii 150 de ani, de către Fanfara Militară, Divizia 4 Infanterie „GEMINA”. Imnul Național al României, „Deșteaptă-te române” a fost intonat de către interpreți de muzică populară, interpreți de muzică clasică ai Operei Naționale Române și ai Cercului Militar alături de Fanfara Militară – Divizia 4 Infanterie „GEMINA”.

”Imnul reprezintă, alături de drapelul național, unul dintre cele mai importante simboluri ale unei națiuni. Aceste simboluri semnifică atât puntea de legătură dintre trecutul, prezentul și viitorul poporului român, cât și un fundament al identității naționale, un izvor de valori, principii și credințe pe care s-a construit națiunea română. Imnul național, indiferent de formă, a însoțit poporul român în toate evenimentele istorice, a asistat tacit la maturizarea acestei națiuni, atât în vremuri de restriște cât și în vremuri de glorie, cum ar fi anul 1918, când voința națională a românilor de pretutindeni s-a conectat pentru un singur țel: Marea Unire„ a fost mesajul transmis de primarul Emil Boc cu această ocazie.

Citește și:

Biblioteca județeană și Filarmonica Transilvania, proiecte pentru Centenar

Exit mobile version