Trei clujeni care au jefuit cinci școli și nouă firme, reținuți de polițiști

Grupare infracţională, specializată în comiterea de furturi, care acţiona pe raza judeţelor Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Mureş, destructurată de poliţiştii bistriţeni, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale.

La data de 10 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Beclean au reţinut trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 46 de ani, toţi din judeţul Cluj, bănuiţi de comiterea mai multor furturi.

Astfel, din cercetările efectuate, a rezultat faptul că în perioada decembrie 2017- martie 2018, aceştia ar fi sustras bunuri în valoare de aproximativ 115 000 lei (produse electronice, articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi alte produse), din interiorul a nouă societăţi comerciale şi cinci şcoli gimnaziale, situate pe raza judeţelor Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Mureş.

La aceeaşi dată, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Beclean, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului Acţiuni Speciale au efectuat două percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost ridicate 10 laptop-uri, proiectoare video, televizoare, unităţi centrale, camere de supraveghere, DVR- uri, reclamate ca fiind sustrase.

De asemenea, au fost indisponibilizate trei autoturisme care au fost folosite de către cei trei bărbaţi la comiterea infracţiunilor.

Aceştia urmează a fi prezentaţi Judecătoriei Beclean cu propunere de arestare preventivă, cercetările fiind continuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Beclean, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi tragerea lor la răspundere penală.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare