Transportatorii vor protesta împotriva UBER

Transportatorii rutieri de persoane anunță proteste în fața Gvernului. Aceștia solicită să fie respectată ordonanța 34 din 2010 și să fie eliminată pritateria din transporturi.

 În caz contrar, taximetriştii şi trasportatorii rutieri de persoane vor ieşi în stradă, în Bucureşti şi în marile oraşe, pe 13 decembrie, iar dacă nici atunci nu se va respecta legislaţia în vigoare, pe data de 20 decembrie vor veni toţi transportatorii în Capitală, pentru un miting în Piaţa Victoriei”

”Ordonanţa 34 din 2010 ar fi trebuit să elimine pirateria din transporturi, însă după numai câteva luni de la adoptarea acesteia, parlamentarii au modificat-o, astfel încât să nu se mai poată aplica. Mai mult, în anul 2015, Lucian Şova a introdus în lege sintagma „în mod repetat”, astfel încât organismele de control nu pot aplica legea decât dacă demonstrează că cei prinşi în trafic au mai făcut transport ilegal de persoane şi nu sunt la prima abatere – lucru care elimină, practic, posibilitatea de a interveni pentru eliminarea pirateriei din transportul rutier”, potrivit transportatorilor.

”În Bucureşti sunt 10.260 de licenţe de taxi, la care se adaugă încă 60.000 din celelalte oraşe ale ţării, 40.000 de operatori de curse regulate şi circa 20.000 de transportatori de colete, pirataţi şi ei de aceleaşi platforme. Dacă luăm în calcul faptul că UBER şi alte firme nelicenţiate şi neautorizate au trecut deja la transport de marfă şi colete, toate aceste domenii de activitate vor fi grav afectate”, potrivit comunicatului COTAR.

„În urma întâlnirii pe care am avut-o luni, 4 decembrie, cu Primarul General, Gabriela Firea, Primăria Capitalei a răspuns în modul cel mai firesc solicitărilor noastre care exprimă cerinţele transportatorilor autorizati: eliminarea concurenţei neloiale, practicate prin sistemele de aplicaţii online ce oferă servicii ilegale de taximetrie. Primarul General ne-a garantat că vor fi luate toate măsurile legale, astfel încât legislaţia de specialitate în vigoare să fie respectată de toţi cei care practică activitatea de taximetrie, transport persoane în Capitală”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare