Percheziții la traficanții de mașini din Huedin

Polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj efectuează patru percheziţii domiciliare la traficanții de mașini din Huedin.

Aceștia sunt bănuiți de a fi implicați în infracţiuni de înşelăciune,  furt, furt calificat, ameninţare şi conducere fără permis în dauna mai multor persoane din mai multe judeţe din ţară.

În dimineaţa zilei de 22 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj, Serviciul Criminalistic Cluj şi Gruparea Mobila de Jandarmi „Ştefan Cicio Pop” Cluj Napoca au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, la domiciliile a cinci persoane (traficanții de mașini) bănuite a fi implicate în comiterea infracţiunilor de înşelăciune, furt, furt calificat, ameninţare şi conducere fără permis în dauna mai multor persoane din mai multe judeţe din ţară.

În fapt aceştia ar fi traficat autoturisme achiziţionate în sistem leasing din Marea Britanie, iar după ce intrau în posesia autoturismelor nu ar mai fi achitat ratele, vindeau autoturismele sau le ofereau la schimb cu altele, unor terţe persoane.

De asemenea, cele 5 persoane ar fi sustras mai multe autoturisme despre care au luat la cunoştinţă cu ocazia efectuării schimburilor de autoturisme atât în judeţul Cluj cât şi în alte judeţe din ţară.

Pe parcursul cercetărilor efectuate poliţiştii au reuşit recuperarea a şase autoturisme cu o valoare de piaţă de aproximativ 150.000 de euro, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii şi documentării întregii activităţi infracţionale a persoanelor cercetate în cauză.

Poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a patru persoane, urmând ca la expirarea perioadei de reţinere acestea să fie prezentate în faţa unui judecător pentru drepturi şi libertăţi în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Latest articles

Related articles