Tradițiile din Frata, sărbătorite la Muzeul Etnografic

Muzeul din Hoia găzduieste duminica, 14 iulie 2013, de la ora 10:30 evenimentul ,,Muzica, jocul şi alte tradiţii culturale din Frata, jud. Cluj”

Clujenii ssunt asteptaţi sa ia parte la un spectacol care antreneaza comunitatea rurală de la Frata, una din puţinele care mai păstrează încă în modul ei de viaţă valori ale culturii şi civilizaţiei tradiţionale. Scopul întregului demers este chiar promovarea acestor valori în rândul publicului vizitator si spectator.

Desfăşurate pe parcursul unei singure duminici, activităţile de prezentare, promovare si popularizare vor avea o natură interdisciplinară şi competiţională (în mare parte) şi se vor desfăşura în diferite gospodării şi locaţii din Parcul Etnografic Naţional „Romulus Vuia”. Evenimentul va fi alcătuit din prezentări interactive ale culturilor muzicală şi coregrafică locale, din prezentare unor produse culinare locale, din prezentări ale portului tradiţional local, din acţiuni care au în centrul lor copiii (jocul mic şi jocurile de altă dată) etc. „Toate acestea caută să ofere publicului vizitator al Parcului Etnografic Naţional „Romulus Vuia” nu doar o plăcută modalitate de petrecere a timpului liber ci şi o întâlnire directă cu membrii comunităţii investigate, dublată de prezentări ale specialiştilor etnologi pe teme studiate în satele comunei”, precizeaza organizatorii.

Proiectul ,,Promovarea valorilor culturale tradiţionale locale în Muzeul Etnografic al Transilvaniei: com. Frata, jud. Cluj”, finanţat de către Administraţia Fondului Cultural Naţional (A.F.C.N.), este coordonat de dr. Silvestru Petac, muzeograf.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii