dizabilitati

Plutonier major Ivan Claudian din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca antrenează tinerii cu dizabilități.

          Jandarmul este subofițer operativ la Detașamentul Antiterorist din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca. În timpul liber este președinte și antrenor la Club Sportiv Sentoky. Aici antrenează o grupă din care fac parte persoane cu dizabilități, nevăzători sau persoane cu sindromul Down.

         Plt. Maj Ivan Claudian deține centura neagră în Ju Jitsu și este practicant de kick-box. Acesta se ocupă de tinerii cu dizabilități din Cluj-Napoca de aproximativ patru ani. Îi învață atât tehnici de autoapărare, cât și para-karate pentru a participa la concursuri. De altfel, Ivan Claudian participă cu ei la competiții interne și internaționale, unde aceștia au obținut diferite premii.

         De asemenea, Plt. Maj Ivan Claudian a organizat o competiție internațională de para-karate la Cluj-Napoca. Anul acesta a avut loc cea de-a doua ediție a Cupei României și a Cupei Internaționale a Transilvaniei de para-karate.

         Una dintre persoanele antrenate de Plt. Maj Ivan Claudian este campioană națională. Urmează să participe în perioada 5-11 noiembrie 2018 la Campionatul Mondial de Para-Karate ce va avea loc în Madrid, Spania.

         Prin protocolul de colaborare cu Club Sportiv Sentoky, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca susține și promovează sportul pentru persoanele cu dizabilități, punând la dispoziție sala de sport pentru antrenamentul tinerilor cu nevoi speciale.

Te poate interesa și:

Tabăra Internațională de Judo pentru persoanele cu dizabilități

Sportivi cu dizabilități, la un campionat european de judo

Mai multe informații medicale pot fi citite pe Ziar Medical.