TIFF și SIFF- parteneriat pentru ediția din 2019

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și Shanghai International Film Festival (SIFF) anunță stabilirea unui parteneriat pentru ediția cu numărul 18. Aceasta se va desfășura la Cluj-Napoca, între 31 mai și 9 iunie 2019.

Parteneriatul va include, printre altele, prezentarea unui ample selecții de filme din cinematografia chineză. Dezvoltarea unei platforme de colaborare pentru industria cinematografică din cele două țări. Prezența la Cluj a mai multor personalități ale filmului din China.

Bazele parteneriatului s-au pus odată cu prezența reprezentanților TIFF la cea mai recentă ediție a SIFF din vara acestui an. O delegație SIFF condusă de directorul festivalului, doamna Fu Wenxia, s-a aflat la București pentru a finaliza discuțiile legate de parteneriatul pentru ediția din 2019.

TIFF 2019 are deja în pregătire Focus China. O secțiune ce va include o amplă selecție de filme din istoria cinematografiei chineze a ultimilor ani. O panoramă a celor mai recente titluri premiate la festivaluri internaționale. O proiecție-surpriză cu un film mut cu acompaniament muzical live. O retrospectivă dedicată unui important regizor chinez. Precum și întâlniri profesionale între regizori și producători chinezi și români. Mai multe detalii despre programul Focus China vor fi anunțate la începutul anului viitor.

„Cinematografia chineză este printre cele mai dinamice din întreaga lume. Ne-am gândit că a venit momentul să propunem publicului TIFF un focus cu filme interesante, vechi și noi. Majoritatea nu au fost difuzate în Romania până în prezent. Parteneriatul cu Festivalul de film de la Shanghai e unul extrem de importanat. Ne va permite accesul la filme și realizatori importanți din China. Totodată, am constatat alături de oaspeții chinezi că ambele festivaluri sunt foarte asemănătoare din punct de vedere al structurii programului și al inițiativelor destinate perfecționării tinerilor profesioniști de film”, spune Tudor Giurgiu, președinte TIFF.

Citește și:

TIFF 2018, în cifre și recorduri

Latest articles

Related articles