Tibi Ușeriu conduce Maratonul 6633 Arctic Ultra de la Polul Nord

Patru români au luat startul în cadrul celui mai dur maraton din lume, Maratonul 6633 Arctic Ultra de la Polul Nord. Toţi cei patru s-au înscris în cursa cea mai grea, cea de plus 350 de mile.
Dintre aceștia în cursă a rămas doar Tibi Ușeriu, acesta fiind lider la acest moment. Tibi a câștigat acest maraton în 2016 și 2017.
Ceilalți trei concurenți români, Avram Iancu, Polgar Levente și Florentina Iofcea s-au văzut nevoiți să abandoneze din cauza condițiilor meteo foarte dure.
Avram Iancu este recunoscut pentru traversarea Canalului Mânecii şi parcurgerea Dunării de la izvoare şi până la vărsare.
Polgar Levente este prima persoană cu dizabilități care este acceptată să participe la maraton, acesta și-a pierdut brațul drept într-un accident de tren când avea șase ani.

Polgar Levente a scris pe contul său de Facebook despre motivele care au dus la abandon.

”La kilometrul 107 am intrat într-o furtună polară cu un vânt ce depăşea 100 kilometri pe oră, mi-a răsturnat sania cu mine cu tot. Am apăsat butonul de a veni organizatorul de a mă ajuta să scot sania pe drum, a venit medicul care a decis să mă oprească prin abandon. Am cerut organizatorilor de a mă lăsa să continui cursa fie şi onorific, lucru ce nu au fost de acord. Vă rog să mă iertaţi pentru că v-am dezamăgit, aveţi tot dreptul de a fi supăraţi pe mine”, a scris Polgar Levente.

Florentina Iofcea a fost prima femeie care a participat la acest maraton. Ea este stabilită în Canada și și-a propus să străbată Canada de la est la vest.

Tibi Ușeriu are un avans bun în fața locului doi și deocamdată acesta se simte bine în cursă.
A doua zi a decurs conform planului, mai puţin somnul, Tibi nu a reuşit să doarmă în CP3 aşa cum ar fi vrut, încă e plin de energie şi adrenalină, aşa că nu poate sta în loc, bobinează ca o locomotivă.
De când a aflat că a rămas singurul român în cursă, se pare că a luat-o personal :
Dacă tot am rămas singur aici, măcar să țin eu steagul !
Tibi a plecat din CP3 în jurul orei 10 (ora RO), după o pauză de 3 ore. Ar fi vrut să doarmă aici, dar nu a reuşit (nu a dormit deloc până acum), aşa că şi-a luat zborul mai departe spre CP4. A decis să doarmă reprize scurte de 10 minute pe marginea drumului, din când în când. A mai făcut aşa şi anul trecut, e obişnuit.
Dupa 40 ore de la startul cursei ajunge la kilometrul 200, ceea ce este fa-bu-los, mai ales dacă ţinem cont de condiţiile meteo de acolo.
A plecat spre CP4, până la care sunt cam 76km, pe care ar trebui să-i facă în vreo 22 ore conform planului, adică să ajungă acolo duminică dimineaţa pe la ora 8-9 (ora RO). Până acum merge mai rapid decât planul, aşa că e posibil să ajungă mai repede.
Pe locul doi e tot irlandezul, faţă de care avea un avans de 6 ore la plecarea din CP3. La ora la care scriu această postare, distanţa dintre cei doi a crescut la 8 ore. Tibi merge constant, ca un metronom, irlandezul începe să încetinească.
Temperaturile au scăzut în sfârşit în jurul a -25 -30 grade ziua, aşa că azi l-am auzit pentru prima dată pe Tibi spunând că e frig !!!
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare