Terenul de baschet din Parcul Bibliotecii, inutilizabil de peste 4 ani

În Parcul Bibliotecii din cartierul Mărăști municipalitatea a amenajat un parc cu aparate de fitness și cu un teren de baschet dotat cu nocturnă. Din păcate, coșurile de baschet au fost desființate în 2013 iar de atunci, terenul nu mai poate fi folosit. Decizia a fost luată datorită vecinilor nemulțumiți de zgomotul făcut de copii. Ulterior clujenii au depus zeci de sesizări pentru reamenajarea coșurilor, însă nu s-a luat nicio măsură în acest sens.

Teren de baschet fără coșuri

De mai bine de patru ani, coșurile de baschet din Parcul Coastei au fost desființate și nimeni nu a pus altele în loc. Decizia de a desființa coșurile a fost luată după ce vecinii s-au plâns că nu sunt respectate orele de liniște.

” Ţinând cont că a venit primăvară şi parcurile sunt din nou pline de copii, va întreb dacă în parcul Bibliotecii veţi pune din nou porţi şi panouri de baschet, că să poată fi folosit terenul de către copiii noştri”, semnalizează un clujean

” Revin cu sesizarea privind parcul de pe stradă Coastei. Acest parc dispune de teren de baschet îngrădit, nocturnă pe care o plătim dar nu are coşuri pentru a putea juca. Puteţi să- mi comunicaţi când se vor instala coşuri pentru că cetăţenii oraşului să poată beneficia de investiţia făcută din bani publici?”

Coșurile, desființate la cererea vecinilor

Terenul de baschet din Parcul Bibliotecii a putut fi folosit aproape un an, după care coșurile de baschet au fost desființate la solicitarea locuitorilor din apropierea parcului.

” Acel parc este construit, şi funcţionează ilegal. De ce nu vreţi să va jucaţi sub geamul dumneavoastră sau în curtea blocului!”

” Parcul este construit ilegal fără autorizaţie şi fără avize necesare,iar vi se pare normal să se facă un teren de baschet (sau orce joc cu mingea) sub geamul locuitorilor?”, potrivit unor locuitori din zonă.

” Din cauza faptului că există reclamaţii privind zgomotul produs de jocul cu mingea coşurile de baschet au fost demontate. În prezent se caută soluţii de antifonare a terenului din parcul Coastei. Va recomandăm să utilizaţi terenurile din parcul Detunata şi str. Tulcea”, este răspunsul municipalității.

Acțiune de protest pentru reamenajarea coșurilor de baschet

Un clujean amenință cu acțiuni de protest dacă Primăria nu va lua măsuri pentru a reamenaja coșuri de baschet în Parcul Bibliotecii.

” Am să va scriu zilnic Domnule primar, până veţi lua măsuri de remediere a celor reclamate. La nevoie, dacă ne ignoraţi în continuare, noi părinţii copiilor care frecventează Parcul Bibliotecii, şi poate de ce nu, se vor alătură şi alţii, vom recurge la manifestări de protest!”

Loc pentru câini în locul terenului

Un clujean sugerează realizarea unui loc pentru câini în locul terenului de sport și așa nefolosit de aproape 5 ani.

” Având în vedere că primăria Cluj-Napoca a desfiinţat în aprilie 2013 coşurile de baschet de pe terenul îngrădit din parcul din fosta stradă Coastei, actuală stradă Nicolae Ivan şi nu a găsit nici o destinaţie -soluţie acelui fost teren de baschet, va solicit amenajarea acelui teren că ţarc-parc pentru câini de companie similar că celui din Grigorescu sau celui de la capătul străzii Unirii -amenajate de primărie. Pe lângă faptul că posesorii de câini de companie din zona şi-ar putea aduce câinii într-un loc amenajat special pentru socializarea câinilor, un alt beneficiu ar fi faptul că în acest mod locaţia ar fi mai frecventată de cetăţeni şi s-ar descuraja vandalismele cu care s-a confruntat parcul respectiv, vezi: aparate fitness distruse/descompletate, mese şi bănci distruse în foişorul din parc”.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii