Taximetriștii au cerut tarife mai mari și acces pe banda dedicată transportului în comun

Reprezentanții firmelor de taxi au avut o întâlnire cu viceprimarul Dan Tarcea pentru a stabili probleme cu care aceștia se confruntă și a găsi soluții pentru îmbunătățirea serviciului de taxi în municipiu.

Taximetriștii au ridicat patru probleme importante. Accesul pe benzile dedicate, realizarea unui stand de taxi la aeroport, elaboararea unui Regulament Cadru pentru Rent a car cu sofer si revizuirea Regulamentului Cadru al Taximetriei și ajustarea tarifelor de distanta cu IPC(indicele preturilor de consum), potrivit unei postări a Asociației Taximetriștilor din Cluj.

Accesul pe banda dedicată este într-adevăr o problemă, deoarece taxiurile sunt în imposibilitatea de a prelua clienții. Emil Boc a declarat că accesul acestora este permis pentru a lua și ridica clienți, dar nu pot să staționeze. De asemenea, posibilitatea că benzile dedicate transportului în comun să fie folosite și de taximetre va fi discutată în cadrul Comisiei de circulație.

Viceprimarul Dan Tarcea  a oferit asigurări că amenajarea unui stand la aeroport reprezintă o prioritate. În acest moment, firma de taxi ce operează în interiorul aeroportului crează o serie de nemulțumiri în rândul clienților.

De asemenea, Clujul va fi primul oraș din țară care va elabora un Regulament Cadru pentru Rent a car cu șofer.

Singura propunere care nu a fost acceptată de viceprimarul Dan Tarcea a fost creșterea tarifelor. Potrivit propunerii formulate de companiile de taxi, tariful ar crește de la 2,25 la 2,75.

Primarul Emil Boc a tinut sa multumeasca celor prezenti pentru corectitudinea si profesionalismul cu care se executa serviciul de taximetrie in Cluj-Napoca, cu exceptiile de rigoare, care de astazi vor fi tratate mai riguros de catre Politia Locala (igiena, aspectul masinilor interior si exterior, fumatul in taxiuri, refuzul de a a efectua curse scurte).

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare