transport metropolitan de taxi

Taximetriștii de la Aeroport strică imaginea orașului

Tot mai mulți clujeni fac sesizări în legătură cu taximetriștii de la Aeroport. Aceștia refuză cursele și le solicită clienților o taxă suplimentară. Cetățenii care au avut astfel de experiențe neplăcute consideră că această atitudine este o pată pe imaginea orașului.

”As dori sa fac o sesizare cu privire la serviciu de taximetrie din oras, in special la aeroportul Avram Iancu. Am venit sambata 23.09 la ora 00.10 din Barcelona si toti taximetristii intreaba pana unde merg. Nimeni nu a fost dispus sa faca o cursa pana in Marasti, spunand ca e prea aproape. Cei de la Activ Taxi nici macar nu vor sa auda daca e vorba de o cursa in oras (vor numai Turda si alte nebunii). Absolut toti (nu numai de la Activ) mi-au cerut 20 RON in plus, asta fiind taxa pe care ei o platesc ca sa stea in aeroport. Suntem praf! Mult mai rau decat in Bucuresti! Am sesizat o doamna politist si a venit dumneaei cu mine. Atunci 5 taxiuri au plecat instant de la coada de asteptare, ca “nu li se merita” sa puna ceasul. Ce sa zic, sa se faca zidari sau ingineri, si sa se lase de taximetrie. Va sfatuiesc sa faceti curat in serviciul de taximetrie din Cluj, ca ne strica mult imaginea orasului. Avem pretentii ca suntem civilizati, dar suntem intampinati de rechini” semnalează un clujean.

”E a 4a oara anul acesta cand patesc sa fie doar taxiuri care iti cer 50-100 lei pana in oras. Absolut nici unul nu a vrut sa ne duca. E pacat, ne fac orasul de rusine. Ar trebui luata actiune imediata”; sesizează un alt clujean.

Primăria Cluj-Napoca oferă asigurări că Poliția locală face periodic verificări, doar în luna septembrie fiind aplicate 30 de amenzi.

”Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială efectuează verificări tematice care vizează respectarea prevederilor legale privind activitatea de taximetrie din municipiul Cluj-Napoca. În luna septembrie au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare și ale H.C.L. nr. 109/2010. Acţiunile de control se desfăşoară şi în incinta Aeroportului Internaţional „Avram Iancu”, în colaborare cu Poliţia Transporturi, având în atenţie şi aspecte de genul celor sesizate. Pentru depistarea şi sancţionarea taximetriştilor care percep tarife mai mari decât cele aferente curselor efectuate sau a celor care refuză efectuarea unei curse, vă rugăm ca în situaţia în care vă mai confruntaţi cu astfel de situaţii să ne contactaţi, de îndată, la numărul de telefon 0264598784 – dispeceratul Poliţiei locale şi să ne transmiteţi numerele de înmatriculare ale autovehiculelor. De asemenea, aveți posibilitatea să vă adresați, pe loc, Poliției Transporturi din incinta aeroportului internațional”, potrivit primăriei.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii