Acasă Social Târgul de Crăciun din Cluj se deschide în 23 noiembrie

Târgul de Crăciun din Cluj se deschide în 23 noiembrie

Targul de Craciun

Anul acesta, Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca își va deschide porțile în data de 23 noiembrie, sub tema „Unește oamenii, reunește familionul”. Păstrând același format jucăuș și plin de viață, organizatorii ne invită să ne adunăm împreună cu tot familionul în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Târgul de Crăciun – Unește oamenii, reunește familionul

Tematica propusă pentru 2018, în acord cu privilegiul Centenarului pe care o Românie întreagă îl celebrează în acest an, ne invită să privim ALĂTURAREA, UNIREA, “ÎMPREUNĂ”. O unire înțeleasă nu ca stabilire a unor noi granițe (fie ele chiar și geografice), ci dimpotrivă, ca renunțare la ele. Oamenii sunt invitați spre întâlnire, contopire și simbioză inerentă în experimentarea relației cu celălalt, cu “altul meu”.

Suntem invitați, așadar, să explorăm ideea de centenar din perspectiva unirii oamenilor în ansamblul diversității culturale pe care Clujul o găzduiește. Suntem invitați să descoperim rădăcinile care pulsează în inimile locuitorilor, să pornim conversații despre multiculturalism și despre modul în care sărbătorile de iarnă pot fi celebrate într-un spirit de comuniune și respect pentru diversele naționalități care conviețuiesc în Cluj.

„Ne bucurăm să ne aflăm în Piața Unirii, pentru a doua oară, în această formulă de organizare. Continuăm conform planului comunicat în 2017: anul acesta, familionul se îndreaptă către rădăcini, iar programul pregătit, prin evenimentele sale, celebrează diversitatea Clujului. Vă așteptăm cu aceeași amenajare festivă și cu un calendar bogat, care va cuprinde spectacole inedite din diverse culturi și zone geografice. Anul acesta, ne-am dorit să avem mai multe evenimente, astfel încât, în fiecare seară, să avem un puls al Târgului care vibrează constant” menționează Mihai Oprean, directorul Târgului de Crăciun.

Printre noutățile târgului de anul acesta se numără: căsuțe noi cu cadouri și bunătăți, un program antrenant presărat cu activități multiculturale, o săptămână dedicată vizionării filmelor, un radio al Târgului de Crăciun, o săptămână culinară cu activități specifice și multe alte surprize, care vor fi dezvăluite pe parcurs.

Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun

Pentru deschiderea oficială, planificată în perioada 23-25 noiembrie, organizatorii Târgului ne pregătesc:

  • Tradiționala pornire a iluminatului de Crăciun din Piața Unirii;
  • Concerte ale îndrăgitelor trupe românești Phoenix, Compact B și Cobzality;
  • Un concert inedit al orchestrei İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Kent Orkestrası;
  • Jocurile muzicale de iarnă” – un spectacol feeric cu piese celebre. Acest spectacol este realizat în colaborare cu școlile muzicale The Beat, Rock Academy, Voltaj Academy și Armonia Music;
  • Spectacolul „100 de ani de muzică în 100 de minute”. Ne propune o incursiune în muzica românească, realizată împreună cu Rada Stan, Armonia Music si Scena Urbană;
  • Tramvaiul lui Moș Crăciun;
  • Animație stradală cu personaje îndrăgite precum Minnie și Mickey, Hello Kitty, Albă ca Zăpada, Eroi în pijamale, Cenușăreasa, Anna și Elsa, Crăiasa Zapezii, Goofy și Pluto, Winnie și Țestoasa, Peter Pan, Crăiasa florilor, Rapunzel, Scooby Doo, Harry Potter, Anna, Elsa, Kristoff si multe altele;
  • Workshop-uri pentru părinți oferite de organizația “Oameni mici și mari” la Căsuța lui Moș Crăciun;

Săptămâni tematice

Începând cu anul acesta, pentru fiecare săptămână din cele cinci în care Târgul de Crăciun va fi deschis, organizatorii au stabilit câte o tematică dedicată.

Astfel, în prima săptămână, ne vor încânta diverse activități muzicale. În ce-a de-a doua, îl vom aștepta, alături de copilași, pe Moș Crăciun. În cea de-a treia, vom vorbi despre zona culinară. În cea de-a patra, vom pregăti cadouri pentru cei dragi. În ultima săptămână, ne vom juca și ne vom uita împreună la filme.

Exit mobile version