Târgul Creatorilor Populari în Piața Avram Iancu

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită la Târgul Creatorilor Populari, ediția 2018. Evenimentul va avea loc în perioada 24-26 mai 2018 în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca. Participanții la târg sunt meșteri populari din toate zonele reprezentative ale țării.

Iubitorii creației tradiționale și amatorii de suveniruri turistice vor putea achiziționa, la preț de producător, produse ale activității unor creatori populari contemporani din România, printre care se numără: costume populare, obiecte din lut, obiecte din lemn, icoane pe sticlă și lemn, ouă încondeiate.

Prin acest tip de manifestări, Muzeul Etnografic al Transilvaniei dorește revigorarea meșteșugurilor tradiționale din comunitățile rurale, meșteșuguri în curs de dispariție, dar supraviețuind prin intermediul unor meșteri-creatori care au păstrat contactul cu tradiția. Produsele acestora păstrează tehnicile, formele, ornamentica tradiționale, iar prin promovarea lor de către muzeu este înlesnit accesul contemporanilor la valorile veritabile ale vechii culturi rurale și este stimulată integrarea artefactelor de esență tradițională în viața cotidiană contemporană, ca elemente cu valoare practică, estetică, afectivă și identitară.

Vă așteptăm cu drag din 24 în 26 mai, între orele 8-21, în Piața Avram Iancu.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare