targul creatorilor populari

Târgul creatorilor populari în Piața Avram Iancu

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită la Târgul Creatorilor Populari, ediția 2019.

Evenimentul va avea loc în perioada 24-26 mai 2019 în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca. Participanții la târg sunt meșteri populari din toate zonele reprezentative ale țării.

Iubitorii creației tradiționale și amatorii de suveniruri turistice vor putea achiziționa, la preț de producător, produse ale activității unor creatori populari contemporani din România, printre care se numără: costume populare, obiecte din lut, obiecte din lemn, icoane pe sticlă și lemn, ouă încondeiate și multe alte produse tradiționale.

Vă așteptăm cu drag, de vineri până duminică, între orele 8-21, la Târgul anual al creatorilor populari din România, organizat de Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Târgul Creatorilor Populari este organizat de Muzeul Etnografic al Transilvaniei anual, la sfârşitul lunii mai, în centrul oraşului Cluj-Napoca. Prin acest tip de manifestări, Muzeul Etnografic al Transilvaniei doreşte revigorarea meşteşugurilor tradiţionale din comunităţile rurale, meşteşuguri în curs de dispariţie, dar supravieţuind prin intermediul unor meşteri-creatori care au păstrat – încă – contactul cu tradiţia. Produsele acestora păstrează tehnicile, formele, ornamentica tradiţionale, iar prin promovarea lor de către muzeu este înlesnit accesul contemporanilor la valorile veritabile ale vechii culturi rurale şi este stimulată integrarea artefactelor de esenţă tradiţională în viaţa cotidiană contemporană, ca elemente cu valoare practică, estetică, afectivă şi identitară.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare