Tâlharii din Cluj au ajuns să profite și de pandemie! Înșelătorii prin „metoda COVID-19”

Escrocii clujeni au găsit o nouă metodă prin care să ceară bani, telefonic, de la oamenii naivi. Noua înșelătorie, numită „metoda COVID-19”, constă în apelarea cetățenilor sub pretextul că o rudă de-ale lor este bolnavă de coronavirus, fapt pentru care cei sunați sunt rugați să trimită o anumită sumă de bani într-un cont bancar.

„În perioada 26-27 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla au fost sesizați despre desfășurarea unor situații în care, persoane din municipiul Gherla au fost contactate telefonic de necunoscuți, care, prin atribuirea unor calități false și relatând diverse pretexte, ar fi încercat să le inducă în eroare, solicitându-le sume de bani”, informează IPJ Cluj.

În continuare sunt derulate cercetări sub aspectul tentativei la infracțiunea de înșelăciune, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

În fapt, prin intermediul unor apeluri telefonice, persoanelor li se solicitau diferite sume de bani, în urma depistării positive cu virusul Covid-19 și internării în spital a membrilor de familie.

În acest context, sub pretextul costului tratamentului medical, a achiziționării de aparatură medicală necesară vindecării sau a transportului către unitățile medicale, erau solicitate sume între 5.000 și 30.000 de lei.

În situațiile menționate nu s-au creat prejudicii materiale, deoarece persoanele contactate nu au dat curs solicitărilor telefonice.

Verificările continuă în vederea identificării autorilor și tragerea la răspundere penală a acestora.

Pentru a nu deveni victimele unor astfel de infracțiuni, polițiștii vă adresează anumite recomandări:

 • Nu oferiți date personale la telefon, indiferent de calitatea invocată de interlocutor.
 • Nu comunicați sub nicio formă adresa dumneavoastră, indiferent de pretextul invocat.
 • Sunați-vă imediat copilul/membrul familiei – pe numărul pe care îl aveți dumneavoastră, NU pe numărul oferit de persoana necunoscută.
 • Nu trimiteți sume de bani unor necunoscuţi, indiferent de pretextul acestora.
 • Sesizați de urgență poliţiştii dacă aveți suspiciunea că ați putea fi victima unei infracţiuni de înşelăciune.
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

comentarii

 • La mine, in jud.Valcea, ne-a bagat un ATM nou, Bancomat in Banca la particular, la Min.Muncii, numai dervisi, claustrati, se ameninta ca ar fii conturi de soldati si neuropshici de la Raify Bank, noi, in Amro Bank, n-avem, ce cata de descoperire de cont, la seceta, si la PTTR, vor oamenii, sa bata un imputat care se anunta, cca 30 lei lunar 3 geci anuale Pangar Bisericesc, asa c-o sa trecem in Creante Banca Ardeal, poate ne ia neuropshicii din Twin Peaks profilul, cu rudele cutiste.Alte prestatii la Asigurari Pensii IRU Forte de Munca la Comerciala…na curu!(fig)…..ma pis pe ei, vreau sa zic titular de cont…sant jidana n-am ce impartii cu nimeni, nea Nae Caranfil, cineast.

 • Va duceti la PMP, la Culoarul de Vest Transfrontalier cu NTSM strain, vi-l baga in cel roman, cu 2,50 lei, santeti ROMANI, 1,2,3 Invaliditate Conventie si Contract de colaborare va face cu Antet tortionari securisti cu scoala de 3 luni cu Diploma =500 lei…suma de 1300 numai Sanatate impozit.Una la mana!….domnul Ilie Ceasca, tot Neamul.

 • Deci,in stiri, s-ar parea ca-n Banca in Fondul de Investitii a atacat in favoarea unei terte persoane din facultativa, n-avea legatura cu scrisoarea Banca,ne ducem din nou la CEC Bank.CNPAS,cod IBAN cu Procura.Are aparat in ghiseu cu card inclusiv Bancomat,nu de Reicarcare cartele Descoperire de Cont.Pre pay, fara chitanta.

 • Langa Oficiul Turism, eforie bai termale intr-o hartie, ca am Diabet MED, la Banca spunea ca s-a mutat, in statiunea alaturata,ca nu poti crede foi volante,ca la noi in sat s-a infiintat azil 2, si inchisoare corectie,ca de obicei gardiene cehe per atestat profesional Mioveni,lumea este suparata ca nu tin cu satra, intram online pe BRD.ro,citim addende curicule alte site logate cu informatii, este epizotie sarscovid, asta este…sant PARTICULARI, noi n-am cotizat cu ceva Stat, pot fii extrase si din ATM BCR, si ATM CEC.La tipariti soldul pe chitanta, poanta era in BERD ca nu era comision extragere card.So long!….

 • Nu este scandal bisericesc, ne trazneau popii in Nato , la noi, in parohia 1, 1 kg de lumanari de cumparat=60 lei cate 500 grame, altfel, mori fara lumanare fara liturghie , Parastas pe TBC, intriisub osanda si blestemul Bisericii, ca astia fara Steag, lumina pe sala aprinsa pe Contagioase…deci banca administra siteuri, cookieuri..te SMOTREA…deci, in NATO!…

 • Nu facura nici o privegheala noaptea,schimonahi, nu dusera nici o artosa, nu tinura mosii de iarna, cu Pachetele=nebunie in 14 septembrie de Ziua Șarpelui,nici o EPICLEZA de immultire Miride,Slujba mare imparateasca MESA NEAGRA, nici o Dezbracare de Copie, nici un Dar Miljocitor ca nu le muncii, nu invatara, nici un citit pe vesminte,nici un MACINIC Sambata mortilor FEBRUARIE 7 saptamani=munca de detentie.nici un Prohod.Asa ca Holly sheet vais.Press papier Holly sheet.

 • Ca sa stiti la Durgas la Romsilva am mancat ciorba am purtat pantalon adidas, ciorapi, cu batic, margele, geanta de tineri,si tot curish, aveam si am taxele ANAF -FISC platite la zi…astia imi furau Atestatul, erau de închisoarea MIOVENI,TRISOME Armata.Eu cred in Victor Ciorbea-Justitie.

 • Ma duceam la GREFIERUL EXARH Bisericesc…ma carabanea de pe fata pamantului.Decretul 410/512.Piatra de cadere acrivia-mitarnica.La Sighet dr.Petru Groza.

 • Trebuie date de frica Securitatii Romane Sarindare mort pe 40 zile, Vocabular cu Nume mort de 40 lei/1 leu/zi, la paraclisul arhiepiscopal ortodox, pusa horbota pe cap, in groapa cu geanta la picioare, in scorbura.Trebuie esarfa gat si steag alb pe hornul casei de frica strigoiului,trebuiesc date bunatatile mancate de repausat decedat,pomenile se fac pana in 40 zile si atat, Biserica are Buget de Stat=vechime=Securitatea Romana=BOMF!..trebuiesc date batiste scortoase fierte in apa cu detergent calcate cu fierul de calcat immuiate in apa deci.

 • Azi, noapte, de saptamana minunii arh,Mihail, si pilda Lucratorilor rai, am visat ca aveam Cazier la mititica, dosar la Neurologie pe Diabet, eram cu functie in Armata Turismului, de Receivar la Viena.M-a judecat la Dosar erau un clinical cu doctori voluntari, radiologi, simteam miros…am zis!Vivat!…multumesc lui Dumnezeu pentru ce mi-a dat…mi-a racit sanggele in artere,acolo-s persoane, cu chef de Penteleu, Caraiman, si Sfinxul, Babele din Bucegi.

 • Dau bani grei in medicina alternativa experimentala rusa sa cumpere, drept la OMS, era acolo un judecator cu-o prioteasa, erau in cherhana de 25 ani, intrasera sub osanda legii Domnului, se bateau sa lucreze policalificat profesionale, munceau fara casatorii legale in strainatate,facusera combustie de prostie, ii ardea talpa iadului sangele in vene,i-a prins statul cu averea le-a estimat-o la 1 mil.dolari..i-a jupuit, tot nebuni, la Kama , dadeau banii la policlina specialitate scumpa…si altii..cehi din facultati particulare de 10 ardeleni stochage, mancau carne de caine viagra, faceau tenie…anabolizant afrodiziac.
  Reviem in pacem…cvartetul pastravilor!..domnul Sigmundish Froitar.Talharii acestia din pandemie, fura,ca sa aiba obiecte din atestatul comunist de ghizi hotelieri de profesionala.Reduceri APIA definitive.Altele.Histopatologice, vizionari, nemti.

 • In DIABET PLAMANI MEDULAR ARTERIOLE ori GUTA, n-avem voie sa fumam, trabuc, sa stam in intemperii antropice, sa purtam haine siliconate la fel, incaltamintea si cureaua, capul, gol, sa mancam carne prajita, trebuie mancata fiarta nu de gaina ci de vaca, sau curcan-tartite,nu luam medicamente cu risc de alergii nu mirosim plante de Turism inhalante, risc de hematom, preinfarct excrescente oribile faciale, nu mancam des paine,dormim, la oboseala,golim auricular la ORL urechile,sa nu ne luam la bataie risc de ganglioni, posibil sifilis gena ficat dar mostenita nastere, mancam mamaliga si turte malai, sa curete arterele, colonul, metabolism dealtfel ingreunat,stam in spatii aerisite, in padurea ozonata, biologic, in camp, primavara, toamna.
  Murim in crezul nostru fara lumanare in intuneric, luam o candela de 7 lei, umplem cu ulei normal de mancare cu maceta facem gaura intr-un capac de borcan mare, luam o festila de vata hidrofila de 10 lei, un somoiog, bagam juma in gaura capac, extragem superior partea immuiata in ulei, aprindem cu chibritul festila, pazim, candela aprinsa…MINUNILE CANDELEI APRINSE NEFULGERATE..O aprindem in toillete room.
  Cumpara lumanari CAVOURI BISPOL -5 lei.

 • Victimile bolii precum Strigoiul Moise Margineanul, semnam de Eutanasie Legist spital judetean ori Clinica RMFB, doze de morfina intravenos asistentul de Securitate, ne ducem la Popa sa ia viata bolnavului, sa CITEASCA, duceti un Dar dupa Panahida..la panahida se da o galeata si-o gaina peste mormant, se baga monede legate cu ata in coltul batistelor se arunca monede la panahidala rascruci,ne ducem la POPII Gropari sa ne prooroceasca ducem cate o litra de tuica…sparg pamantul iarna in ianuarie.Are camsasa albastra cu violet cu bumbi popesti revere,cu toca, mantia neagra,cu bocanci de CULTE,cu- METODICA in maini.Clopotar ii zice, restul PUSI la Slujbe la Clopotarul de tintirim.

 • De parecsampolo, lumanari cantarite la punga greco-catolice 200 grame=3 lei ori 5 =1000 grame=1 kilogram,=15 lei, noi care in Biserica satului ardelean, se numeste a cincea casa, cu Capete de 3 lei, minore.Daca fura slujnica Rodi, la cantar, cea Biblica.?!…100 grame ori 10=1000 grame=30 lei noi, 150 grame ori 7 =1000 grame , rotunjit, fractii.=1050 grame.=21 lei noi.

 • O juma kil Librariile de Stat=6 lei, 1 kg gramaj fix punga=12 lei noi, lumanari BISPOL 5, cu carcasa cu tot=5 lei, ori gramele, pana la 1 kil.Immultim suma.
  TALHARI DE LUMANARI=sfantul Bonifaciu.

 • Deci o punga desfacuta en -detail cu 10 bucati,avem 300 bani=3 lei, impartit la zece buc.=300 impartit la zece=30 bani, trei monede de 10 bani sau alte monede insuma, de o moneda de 10 bani, un pachet desfacut de 10 cutii de chibrituri, de ci 1 leu impartit la zece=o moneda de 10 bani.=2 monede de 50 bai=50 bani=5 cutii de chibrituri….monede in borcan, in SUMA.

 • Franzela de Atelier intre 99 bani, si 1,20 bani, noi.
  Tamaia =70 bani, Catuiul de atelier 3-5 lei, carbunele de tamaie=5 lei.Chivotul , caseta din argint =50 lei, noi, magazine, Cavouri=NUMERII Biblie ortodoxa.9 lei Psaltirea , 25 lei Evanghelia, scriptura veche =30 lei.Ortodoxe, crestine.Teoctist Patriarhul, schituri bisericesti de Culte de Mir, sub Radu Preda.

 • La Slujbe, se plateste Suma fixa pe un an, la blesteme la Arhiereul, sfantul Nicolaie, se plateste candela, lumanare aprinsa Episcop,loc, pe un an.Credinta in Ieromonah, Aghiorit.La Spovada=1,50 lei.Cartela de slujbe=3 lei.

 • Deabia scapasem de vladimirii neuromintali neuropshici din Fosta Uniune Sovietica ori recrutii basarabeni, ori Verzii, eu cred au ca scop înapoierea caciulii pe capul boierului, batjocoresc translatoare cumplit am fost martor, ne asteptam la un cumplit analfabetism, la cercetarea genei deschise violatori si chimia prost intentionata judecatori textilisti Sibiu…a doua oara daca gresim …se iau de noi, cocosii si gainile neuromintale,,,au pe satana in ei…auzi…cica li se arata…sant ale lor…mi-e frica dimineata si noaptea afara…isi schimba fizionomia de cocosi genisti de munte clujeni..noua ne trebuie medicamente, mancare stil obicei iudaic…ne ocupam de UCECOM, in Forfetare PSD de armata , constructii, economie, jurnalism, invatamant sanatate, turism,transporturi…du-te in belisul meu de neuromintal…mi-a ajuns de când cu ramaru fara medicamente din Ardeal…votati ma, cu noi, cu PSD, la Agricultura, porcul romanesc cel mai destept dintre creaturile politice..ne era frica de vierul bisericesc.Ducet-ba dimonului monahi la Culte mancati carnati, beti vin, nu tineti posturi santeti penticostali, sange, ulei si apa sfintita batranii tamaie de 70 bani, la chimir…la noi, hrana, lemnele hainele si traficul ingreunat…in unele zile, in trafic nimeni, apoi alimentele OPECA si slujirea concurentiala vanzatori.

 • Am auzit ca erau in lagar din timpul razboiului in Botosani, Balti, Cernauti auzi fierti in butoi de magistratura resuscitati in Simeria, c-aveau dosar penal, c-au indraznit teologie, drept, medicina, medicina militara la Tg.Mures.Si tara noastra are lagare mai cumplite decat Ausevitzul angajati indispensabili, tot de acolo, era rusine si cu Salpetriere…nu zic ceva santem Romania de maine….furau inventiile din firmele manastiresti de cardare ale lui Carlos principele si Elena principesa,asta este au fost judecati, lasati fara functii avem scheme bisericesti…du-te MARAMORO lupercalie in padure cica la OMS 75 %Venituri….haris curis ma prist(figurat)!…

 • Ori crezi ca nu te pandea psr sa-ti faca bucata la chat in hotel?!..va dati seama si fata asta ce canta feli donose..de unde ma!alte venituri?….da-i ma in piua mea….sant cu probleme in Amendamentul 10 Casatorii, Celibat…daca-mi convine!..nu-s obligata prenuptial, cutuma…Tripouri, exista si-n ziua de azi pe caderea clopotului menopauza laparoscopie..tarini, fantani, firme agricole.Va pândesc ofiterii sa va faca bucata cu tranzistori in hotel.Lura 4 la Particular in Polonia.

 • In Campia aista Cutovlaha s-au auzit realitati cumplite de Horti Miclaus, Dejeu, Franz Joseph, topcapi, Ilie Ceausescu, Anghelescu doctor Petru Groza,Funigelu(fig)..sa mor io..de Treblinca…deci dejeu ultimul dintre minuscului, care stiu de Camatarii bisericesti care ataca…m-au dat afara din licitatia bisericii, n-am participat cu ceva din 1918…m-am dus la Mihnea Turcitu, m-am catolicit, de Pahmut orhan, Ma numesc rosu(PRM…din fractia PCR)!…

 • Da!domne1 tin cu ofiterii FSN, m-a luat cu harcana 1-12 si sambata pe neveu la scoala, nici gospodarie agricola, nici geometrie plana nici gramatica…sa te omoare dracu, unu dupa moartea Reprezentantului..ma dusai in vale la comunisti da1domne1oamani cinstiti, meserie serviciu, in schimb cu caziere in sevraj subliminali cu parinti cu caziere..pe Titu Rebreanu mare influentator l-a dat cu sutana statul cu Uniforme in viata auzii ca si frais-o Floid,ca n-a inchis usa la casa de atunci satul..Valea Mare, ori ce crezi si-n satul meu, nu te poti lega de femei de Bengescu in Prundeni, i-a furat romanul de maturitate…va dati seama?!…suma mare in zloti de aur Regiile,deci iti dai seama ce dusmani in scoala de la betie?!..acum ca nu primeste copii, ca-n trecut, nu ma intereseaza sa fure Functia mare cu verzii,sa se trezeasca in rusia, sa fure,ca putin este destul, in porcaria actelor de Regim,da, banu, pa!..ma chis pe ei, ca-n Seminariile bisericesti, poti sa ai 10 pe linie sa n-ai criterii politice socialiste UCECOMUL, n-a primit sa nu faci ceva in viata sa muti pietrele de WC…recunosc..scoala este un miscoci ordinar ce pute!…

 • Pe mine nu ma intereseaza s-or fii luat de un Sistemist mare in satul meu, ca oricare alta Urbe, ziarist mic de provincie, starleta de duzina.

 • Asa ca satul, este amenintat cu numele de Slavitesti, pentru infractiuni cum ar hii..mare prost de rascruce, in vremuri tulburi de dezordine sociala provocata de anarhisti.Le zice Violatori de batrani, femei, barbati, copii, bolnavi.

 • Asa ca schimbam dracu domne, fugind cu bulbeaua de stat din zona…s-au aratat semne, rand pe rand stramutati din Helioterma agnitei, ca gitanii albi, ramari, in alte parti de oribilii bucatari negri voiuristi, genetica om, cu panza ex)nevralgie de trigemen in 9 luni cu risc de profesie manechin, dadeai cu cracana, apasa nasulcu motul in jos te asfixiai, panza exemplu!…ca la ziaristul Giubega in care cred, mare Om, mare Comitet!…stafilococ aureus.

 • Aici, discut cu jigodii in persoana de la capre cu credinta ca mine in bata de sub Putin…daca indrazniti cablu Internet sa taiati de la Facilitati Cadastru si Degrevari Taxe de la Gospodarire Comunala…mau jugulara!…santem oare precum prostii ai batrani?santem cu Chrome si Explorer, poate nu vin iar banii ca la Craioveni…asa ca taceti dracului..ca este de speriat ustensilele casnice..ca masina de spalat rufe…iesiti din scorbura orientati-va in Comunicare am trecut iar la EURO.Ce sa hie!…de toate gratis!…urmaream rezistenta echipamentelor si materialelor pe 50 ani bulgare=3 vodculene Smirnof/lunare zapis de zapciu/Culte.Sanepid.

 • A indraznit PNTCD cu Pavelescu un Fakebook si internet, au luptat parintii nostrii pentru ERa comunicarii, si gratuitati Legionari Rosii,nicadorieni ingineri Politehnica Bucuresti..am scoala straina pe INTERNET.Chimie Alimentara Galati.

 • Deci sa hie al dimonului acestor Mani, li s-a deschis bani la PCR iar si America Europei Norvegia, ma leg de actele Regimului de Stat nu 4 clase 1928, 8 Generala 10 vanzatori ci 12 clase absolvite cu Diploma de Bacalaureat.

 • Ce dracu piua mea este in inceput de veac pana in 35, 2020, remunerare per salariu, acestea-s metode redresative de caini din Auscwitz!…ca-n secolul trecut…auzi PIS 2 schenghen, legea este sa-ti iei bulendrele din drum de Stat sa fugi din Banda Tvr1 Craiova cameraman ca Mile.Iti da in ficat n-a evoluat Medicina de furturi industriale, avem Judecatori in Medicina, nu te iei dupa scoarta copacului.

 • la fericiticeiprigoniti.net iti mai iei si bulendrele si-o tai!..sa nu te duci in judecatile Statului sa te faci martur, nici ca marturii lui Jehova…fugi!…donatorii de organe…de rusine de bataie de ura lumii atatata impotriva lor s-au terminat banii s-au omorat a venit cu laserul 1 minut clant splina!..liposuctie tesut!…de aici ura sovina a lumii vino la procuratura cu marturii probe biologice.