padure belis

Sute de cioate nemarcate, descoperite în Pădurea Beliș

Polițiștii au descoperit sute de cioate de arbori, nemarcate, ascunse sub grămezi de resturi de lemn, vegetație și pământ. Descoperirea a fost făcută  în urma unui control de fond desfășurat pe parcursul a circa 2 săptămâni în pădurea Beliș.

Controlul s-a derulat în perioada 5-20 septembrie. A vizat atât modul de exploatare a parchetului de material lemnos, cât și cantonul aflat în paza și gestiunea pădurarului.

S-au identificat 215 cioate de arbori tăiați fără drept și sustrași, în volum total de peste 100 metri cubi de lemn rotund, de esență rășinoasă. 32 de arbori găsiți doborâți au fost confiscați de organele de poliție și predați în custodia personalului silvic.

Pentru a fi descoperite si identificate cioatele tăiate, nemarcate, polițiștii au îndepărtat resturile de exploatare care erau așezate în grămezi peste acestea, precum și resturile de vegetație și pământul care le acopereau.

Totodată, au fost identificate cioate de arbori marcați silvic, din parchete de material lemnos neautorizate spre exploatare.https://www.clujmanifest.ro/stiri/social/lemn-in-valoare-de-78000/

Prejudiciul imputat pădurarului este de circa 24 000 lei.

Având în vedere constatările făcute, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunilor de neglijență în serviciu, tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

Citește și:

Lemn în valoare de 78.000 de lei, confiscat de polițiștii clujeni

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare