Supercupa României, pe Cluj Arena

Supercupa României la fotbal se va desfășura în data de 16 iulie, pe Cluj Arena, și va aduce față în față Astra Griugiu și CFR Cluj. Va fi primul eveniment major din fotbalul românesc desfășurat pe a doua arenă a țării în topul mărimii (30.200 de locuri).

Supercupa României din acest an va avea parte de o premieră: în caz de egalitate după 90 de minute, nu vor exista reprize suplimentare de prelungiri, ci se va trece direct la executarea loviturilor de departajare.

Aceasta va fi a 18-a Supercupă a României, trofeu oferit prima oară în 1994, atunci când Steaua l-a cucerit. În 5 rânduri, partida nu s-a jucat, ţinând cont că o echipă a reuşit eventul în acel sezon. Dintre cele 17 Supercupe ale României disputate până în prezent, două dintre ele s-au decis după cele două reprize de prelungiri, iar alte cinci au avut nevoie de executarea loviturilor de la 11 metri.

Prețurile biletelor:

VIP Etaj 3 | 300 RON

VIP Etaj 4 | 200 RON

Tribuna 1 | 40 RON

Tribuna 2 | 30 RON

Peluze | 10 RON

Întrucât Splaiul Independenței și Strada Stadionului vor fi supuse unor măsuri de restricționare a traficului rutier aprobate de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Federația Română de Fotbal face un apel către deținătorii de bilete să vină la stadion încă de la deschiderea porților pentru a evita formarea ambuteiajelor și pentru a participa astfel la fluidizarea accesului în arenă, în zona turnichetelor.

Reamintim că, la jocul Astra-CFR Cluj accesul în stadion al copiilor de orice vârstă se va face pe baza biletului. Minorii sub 14 ani au acces în arenă doar însoțiți de un adult.

Din motive de securitate, organizatorul recomandă spectatorilor să nu vină la stadion cu bagaje, genți, rucsacuri.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și jocurilor sportive, completată cu Legea nr. 10/2012, ale Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, ale Legii nr. 126/1995, republicată, privind regimul materialelor explozive, ale Legii nr. 61/1991 republicată, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, organizatorul de jocuri sportive stabilește regulile de conduită în stadion și poartă întreaga răspundere pentru respectarea lor.

Spectatorii care vor asista la meciul Astra-CFR Cluj sunt obligați să se comporte în conformitate cu legislația românească și cu regulile enunțate în acest text. Încălcarea acestora poate duce la expulzarea contravenientului din interiorul stadionului, poate declanșa punerea în aplicare a interdicției de acces în arenele sportive din România și poate atrage – după caz – răspunderea civilă, disciplinară, contravențională sau penală.

Obligațiile spectatorilor:

– Să respecte cu strictețe măsurile stabilite de organizatori și de forțele de ordine.

– Să prezinte la intrarea în arenă documentele de acces și – după caz – actele de identitate; la solicitarea forțelor de ordine/stewarzilor, sunt obligați să prezinte materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor.

– Să nu cumpere bilete în scop de revânzare și să nu le vândă la suprapreţ.

– Să nu introducă în incinta Stadionului „Cluj Arena” niciun fel de inscripții, embleme, pancarte, bannere, afișe sau alte suporturi care conțin texte, litere, simboluri, sloganuri, imagini ori texte; sunt permise doar steagurile în culorile și cu insemnele clubului, ori drapelul național al României arborate pe suport din material plastic.

– Să nu introducă în stadion steaguri sau alte materiale de coregrafie ale grupărilor de suporteri ale altor cluburi.

– Să nu introducă și să nu afișeze însemne, să nu scandeze sloganuri cu caracter politic.

– Să se supună controlului corporal sumar și al bagajelor; refuzul de a fi controlat atrage după sine interdicția de a intra în stadion la meciul respectiv.

– Să nu pătrundă în incinta Stadionului „Cluj Arena” sub influenţa drogurilor şi a substanţelor psihotrope, în stare vădită de beție, să nu introducă și să nu consume în stadion băuturi alcoolice.

– Să ocupe locul înscris pe bilet.

– Să nu fumeze în spațiul tribunelor, în conformitate cu legislația românescă.

– Să nu escaladeze gardurile care delimitează suprafața de joc de tribune.

– Să nu arunce asupra spectatorilor, oficialilor, jucătorilor, forţelor de ordine sau în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanțe corozive ori care murdăresc.

– Să nu săvârșească fapte, acte sau gesturi obscene, să nu profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum și alte amenințări cu acte de violență împotriva celorlalți spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora; să nu scandeze refrene injurioase sau defăimătoare.

– Să nu amenințe cu acte de violență forțele de ordine.

– Să nu deţină artificii, pocnitori sau alte materiale pirotehnice care emit foc, fum sau gaz.

– Să nu introducă nici un fel de recipient pentru lichide, confecţionat din material plastic, sticlă sau similare (sticle, cutii, pet-uri, spray-uri, parfumuri etc).

– Să nu provoace și să nu participe la scandal sau la acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice, să nu scandeze injurii, expresii jignitoare ori vulgare la adresa celorlalți spectatori, a oficialilor sau a jucătorilor.

– Să nu se implice în nici un fel de discriminare de rasă, etnică sau religioasă, să nu promoveze în nicio formă persoane vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii ori adepte ale ideologiei fasciste.

– Să nu îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenția de a împiedica identificarea.

– Să nu scrie, să nu deseneze pe pereţii sau pe gardurile stadionului, să nu dezlipească, să nu distrugă reclamele, anunţurile sau afişele expuse, să nu deterioreze, să nu ridice sau să nu mute semnele sau indicatoare amplasate de organizator.

– Să nu distrugă ori să nu degradeze scaunele, balustradele sau alte elemente de mobilier.

– Să nu aibă asupra lor obiecte care ar putea fi aruncate în terenul de joc (briceaguri, bile etc.) și nici obiecte de dimensiuni considerabile care ar putea fi folosite ca arme (umbrele, suporturi pentru steaguri confecționate din orice alt material exceptând plasticul, căști moto, huse pentru aparatura electronică etc.)

– Să nu distrugă, să nu degradeze scaunele sau alte elemente de mobilier.

– Să nu staționeze pe scări, pe căile de acces sau în dreptul căilor de evacuare.

– Să părăsească imediat stadionul în cazul măsurii de evacuare impusă de forţele de ordine.

În plus față de cele menționate anterior, sunt interzise în Stadionul “Cluj Arena” următoarele:

– tricouri sau alte elemente de vestimentație inscripționate cu litere, cuvinte, texte, simboluri sau imagini care – în opinia organizatorului – au conținut obscen, discriminatoriu sau provocator, care incită la denigrarea țării, la xenofobie, la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență, ori ale căror subînțelesuri duc spre aceleași fapte interzise și înscrise în textul de mai sus.

– arme, muniții, torțe, materiale explozive, incendiare sau fumigene.

– dispozitive de șocuri electrice.

– orice fel de recipient cu gaze toxice, lacrimogene, halucinogene, sau substanțe incendiare.

– cuțite, șișuri ori alte obiecte confecționate special să taie sau să rănească.

– aparate foto și camere de filmat profesionale.

– umbrele.

– vuvuzela.

– tobe cu ambele fețe închise; sunt permise numai tobele cu o singură față. Portavocile și stațiile de amplificare sunt interzise.

– animale de companie.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii