studentii UTCN

Studenții UTCN, locul trei la concursul de inginerie seismică din SUA

Studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) au urcat pe podium și în acest an la competiția “Seismic Design Competition”. Studenții clujeni au obținut locul III.

Studenții au obţinut bonusul pentru cea mai bună prezentare orală și premiul pentru cel mai bun design de tricou.

Echipa de anul acesta a fost formată din 10 studenți de la Facultatea de Construcții și 5 de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism. Aceștia au fost îndrumați de trei profesori coordonatori și un student doctorand. Pregătirea pentru acest proiect a durat șapte luni și a presupus peste 400 de ore de implicare din partea fiecărui student.

“Seismic Design Competition” este un concurs de inginerie seismică, organizat anual în Statele Unite ale Americii. Concursul se adresează studenților din ciclul de licență de pe întreg mapamondul. Anual participă peste 40 de echipe de la cele mai prestigioase universități tehnice. Anul acesta concursul a avut loc în Los Angeles, California.

Concursul presupune realizarea unei machete din lemn de balsa care simulează comportarea structurală a unei clădiri multi etajate. Modelul realizat de studenții UTCN a fost supus la teste seismice și a fost evaluat din punct de vedere arhitectural, structural și economic.

 

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare