Studenții clujeni, așteptați de bucureșteni în Gara de Nord

Aproximativ 50 de studenți clujeni au plecat aseară cu trenul pentru a participa la protestul masiv ce a fost anunțat pentru azi la București. ”Astăzi învățăm să numărăm până la un milion” au anunțat sutele de mii de protestatari ce au ieșit în stradă timp de cinci zile consecutiv.

Studenții clujeni au fost conduși la gară de peste 35.000 de protestatari. Aceștia au intonat imnul național și au scandat ”Uniți salvăm toată România”, ”București nu uita, Clujul e de partea ta”.

”Un sentiment greu de descris. Am fost conduși de către mulțime până în fața trenului. Tren care urmează să ne ducă până la București unde vom continua să protestăm pașnic. Am scandat, am cântat împreună imnul național, iar jandarmii ne-au condus până în tren. Mai mult de atât, câțiva oameni au pregătit până și pachete cu mâncare pe care să le luăm cu noi. Mulțumim Cluj-Napoca!”, a fost mesajul unuia dintre stundenții care a plecat la București

Un grup de studenți bucureșteni i-au așteptat pe cei veniți de la Cluj cu ceai cald, mancare și dulciuri și au plecata împreună spre Piața Victoriei, acolo unde se vor aduna și azi mii de oameni. Tinerii clujeni veniți în capitală au oprit prima dată la DNA, unde au scandat “Dragnea, nu uita, te asteapta Laura”.

”Nu credem până nu vedem” au scandat studenții, ca răspuns la anunțul premierului Grindeanu că OUG 13 va fi abrogată. Manifestanții au anunțat încă de aseară că nu au încredere în Guvern și că vor continua să iasă în stradă până când vor fi siguri că Ordonanța va fi retrasă. Mai mult decât atât, mare parte dintre protestatari s-au declarat dezamăgiți, au fost mințiți de actualul Guvern, motiv pentru care aceștia trebuie să răspundă cu demisia.

Clujenii vor ieși și azi în stradă, pentru a a șasea zi consecutiv și este anunțat cel mai mare protest de la adoptarea OUG 13.

 

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii