stejarul unirii

Stejarul Unirii a fost plantat la Cluj

O delegație oficială din raionul Hîncești, Republica Moldova, regiune înfrățită cu județul Cluj, s-a întâlnit cu reprezentații Consiliului județean. Cu această ocazie a fost plantat în mod simbolic, Stejarul Unirii.

Fiecare vizită a fraților moldoveni reprezintă un nou prilej de bucurie. Este o reafirmare a dorinței noastre comune de a ne consolida relațiile. Dorim să colaborăm eficient în multiple planuri“, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat, cu ocazia întâlnirii.

Un moment simbolic al acestei vizite a fost plantarea în în curtea Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda”, a unui special adus din Rezervația Naturală Nemțeni de pe malul Prutului, Stejarul Unirii.

Plantarea „Stejarului Unirii” a constituit un moment emoționant și încărcat de numeroase semnificații, extrem de apreciat de către toți cei prezenți.

Stejarul este un simbol național al României, ale cărui trăsături sunt legate în primul rând de putere și durabilitate. Același lucru ni-l dorim și în relația cu frații de peste Prut, o relație cât mai trainică și puterea de a face tot ceea ce ține de noi pentru a împlini așteptările românilor“, a afirmat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Programul vizitei delegației hînceștene a cuprins și vizitarea unor obiective de investiții din județul Cluj. O atenție aparte a fost acordată stadionului Cluj Arena și Sălii Polivalente. Nu în ultimul rând, delegația moldoveană a vizitat o serie de instituții culturale și obiective turistice din județ.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare