persoanele-fara-adapost

Sprijin din partea Primăriei pentru persoanele fără adăpost, în perioada cu temperaturi scăzute

La Cluj-Napoca se anunță pentru săptămâna următoare (luni, 26.02 – joi, 01.03.2018) temperaturi între -10 și -22 grade Celsius. Nimeni nu trebuie să rămână sub cerul liber, mai ales în aceste condiții de temperaturi extreme!

Numerele de telefon la care cetățenii pot suna dacă observă persoane fără adăpost sunt:
0264.955
sau
0264.59.87.84
(Dispeceratul Poliției Locale a Municipiului Cluj-Napoca, disponibil 24 de ore din 24, 7 zile din 7).

În total, Primăria municipiului Cluj-Napoca dispune de 150 de locuri pentru cazarea persoanelor fără adăpost. Dintre acestea, 110 sunt în centrele de ajutor ale primăriei de pe străzile Dragoș Vodă și Oașului. În plus, Primăria prin Direcția de Asistență Socială și Medicală a municipalității (www.dasmclujnapoca.ro), colaborează cu Uniunea Creștină din România și cu Prison Fellowship România, oferind încă 10 locuri, respectiv 30 de locuri în adăposturile lor.

”Astfel, la Cluj-Napoca reușim să asigurăm persoanelor fără adăpost un pat, mâncare, căldură și igienă. Totodată, cei găzduiți în centrele primăriei beneficiază de consiliere în obținerea unor drepturi de asistență socială și obținerea de locuri de muncă”, potrivit primarului.

Primăria prin Poliția Locală a Municipiului a identificat, în urma acțiunilor din lunile decembrie 2017 și ianuarie 2018, 45 de persoane fără adăpost pe raza municipiului, iar acțiunile continuă zilnic în această perioadă.

Persoanele identificate au fost conduse de polițiștii locali la Centrul de Găzduire Temporară de pe strada Oașului, nr. 298 și la Centrul Social de Urgență de pe strada Dragoș Vodă, nr. 36, unde au fost preluate de Direcția de Asistență Socială și Medicală. După admiterea în centru, pentru fiecare beneficiar se realizează un plan individualizat de servicii și se stabilesc acțiunile următoare în vederea reintegrării sociale.

Clujenii pot oferi sprijin în desfășurarea acestor acțiuni, contactând Poliția Locală Cluj-Napoca prin dispecerat, la numerele de telefon de mai sus – sau apelând 0264-984, Telefonul Primarului – atunci când observă persoane fără adăpost în oraș.

E foarte important ca persoanele care trăiesc în condiții extrem de precare, în special familiile cu copii, să accepte ajutorul primăriei pe perioada acestor temperaturi foarte scăzute și continuă acțiunile pentru identificarea și consilierea lor.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare