aparate de ultima generatie

Spitalul Clinic de Recuperare poate fi modernizat cu fonduri europene

Consiliul Județean Cluj a aprobat proiectul cu finanțare europeană vizând reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

Lucrările propuse a se realiza în perioada imediat următoare vor viza, în principal, schimbarea destinației actuale a Corpului C13 M – Laboratoare în ambulatoriu pentru adulți și copii. De asemenea, alături de noul compartiment în care se vor realiza tratamente în medicina hiperbară, se vor mai crea spații suplimentare pentru decongestionarea funcțiunilor existente la parter și etajul 1 din clădirea principală a spitalului.

Având în vedere faptul că Spitalul de Recuperare clujean este singurul cu acest specific din Transilvania, este mai mult decât necesar să investim în infrastructura sa, astfel încât să le putem oferi zecilor de mii de pacienți tratați aici anual cele mai bune condiții și servicii medicale“, a declarat domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Finanțat în cadrul Programului Operațional Regional, proiectul are o valoare totală de 12.730.422,74 lei cu T.V.A. inclus, din care 10.486.735,00 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă solicitată, contribuția proprie a Consiliului Județean Cluj cifrându-se la suma de 2.243.687,74 lei.

Spitalul de Recuperare oferă o gamă diversificată de servicii medicale, atât clujenilor cât și pacienților din alte zone ale țării. Aproape jumătate dintre aceștia provin din alte județe. Doar pe parcursul anului 2017, unitatea sanitară a tratat peste 35.000 de pacienți în ambulatoriu. Peste 12.500 pacienți spitalizați pe cele 403 paturi aflate în dotare. De asemenea, în cadrul cabinetelor și laboratoarelor din spital s-au efectuat 31.725 consultații şi peste 15.000 de ecografii și explorări funcţionale.

Citește si alte informații medicale pe Ziar Medical

Singurul spital cu profil de recuperare multidisciplinară din Transilvania, în topul național al spitalelor din România

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare