#spitaleccolor

#SpitaleColor – o campanie prin care spitalele din România vor fi colorate cu tablouri

Spitalele de stat din România vor putea avea o altă înfățișare grație campaniei #spitalecolor inițiată de o tinără din București, Denisa Radu. Aceasta a inițiat co campanie de strângere de tablouri ce vor fi donate spitalelor din România.

Inițiativa #spitalecolor a plecat de la experiența pe care Denisa a avut-o în camera de gardă a unui spital, în care a așteptat cinci ore.

“Pe holul îngust al spitalului, oriunde-mi îndreptam privirea, vedeam oameni cu fețele în pământ, îngrijorate, așteptând să-și audă numele strigat pentru consultație. Citeam pe chipurile oamenilor de acolo doar deznădejde și tristețe. În acele ore de așteptare, m-am tot gândit cât de mult ne influențează starea psihică locul în care ne aflăm. Incredibil de mult! Și după toate acele ore petrecute în spital, am simțit că mă întorc acasă mai bolnavă. La câteva zile distanță de această întâmplare, am văzând-o pe mama soțului meu, Mădălina, pictând. Un tablou prindea viața sub ochii mei și un gând a prins culoare și-n mintea mea: spitalele din România au nevoie de un pic de culoare și speranță!

Mama soțului ei este pimul ei susținător. Aceasta pictează din pasiune și va dona 50 de tabouri pentru visul Denisei.

Primul spital care se va colora datorită proiectului Denisei, este Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud. Al doile spital care primește tablouri este Spitalul Militar de Urgență “Dr. Constantin Papillian” Cluj Napoca.

În mai puțin de două săptămâni de la lansarea Campaniei #SpitaleColor, s-au strâns o mână de oameni faini care vor dona tablouri pentru cauză. Este vorba despre Monica Bălan, Maria Achim, Corina Bralostitianu, Raluca Axinte, Cătălina Busuioc, Irina Iordache, Cristina Serban, Simona Ciurtin, Iulia Alecu, Roxana Jinga, Margareta Mihuț, Mihaela Gabriela Ionescu, Camelia Elena Vasilescu și Sandwich Shop. Deasemenea, unul dintre cei care au rostogolit mesajul este Cristina Irimia.

Cum poți ajuta:– ești manager de spital?  ÎNSCRIE-TE în campanie!
– ești pictor profesionist sau pictezi din pasiune? DONEAZA!
– ai prieteni care sunt pictori? (fie profesioniști, fie care pictează din pasiune) SPUNE-LE!
– niciuna dintre cele de mai sus nu se aplică pentru tine? SHARE #SpitaleColor către manageri de spital și artiști!

Ajută-ne dând mai departe mesajul pentru a ajunge atât la manageri de spital cât și la pictori pot dona tablouri.

Persoană de contact: Denisa Radu
Pentru detalii grupul de Facebook: Spitale Color
Pagina de Facebook: Spitale Color

  • ziarmedical.ro este alături de Denisa Radu, Mădălina Radu și toți cei care vor să facă din această superbă idee, o misiune civică și vom sprijini în continuare Campania #SpitaleColor. Vă invităm să luați legatura așadar cu Denisa Radu și împreună să dăm culoare vieții pacienților din România!

Autor: Dr. Mirela Rădulescu, director executiv Ziar Medical.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare