Spații publice amenajate pentru câini

img_00039626_large

Dragostea pentru câine s-a întipărit în ființa omului încetul cu incetul, prin conviețuirea venită din timpuri îndepărtate. Este o formă a iubirii față de animale și implicit față de Natură. În ultima instanță este o chestiune de bun simț. Copilul știe înainte ca societatea să-și lase urmele asupra sa.

Tot o chestiune de bun simț este să încercăm să trăim deranjând cât mai puțin posibil pe cei din jurul nostru. Oamenii și comunitatea sunt chemați să gasească soluții pentru armonie. Deținătorul de câini trebuie să ofere prietenului său drag condiții civilizate minime: hrana corespunzatoare, mișcare, asistență medicală.

Una din vechile probleme ale orașului Cluj-Napoca este absența unor spații amenajate special pentru plimbatul câinilor. Aceste spații ar trebui să fie plasate asemeni parcurilor, astfel încat să fie accesibile cât mai multor utilizatori. Suprafața parcului chinologic trebuie să permită utilizarea sa simultană de către mai mulți câini, fie ei și de talie mare. Siguranța câinilor în aceste parcuri este asigurată de o imprejmuire corespunzatoare pentru a evita accidentele de tot felul. Copaci, bănci, coșuri de gunoi sunt alte câteva elemente necesare unui astfel de spațiu.

Nu, nu este normal ca străzile să fie murdare! Nu, nu este normal ca parcurile de joacă pentru copii sa fie utilizate pentru plimbat câini! Normal este ca spațiile publice de plimbat câini să existe și în orașul nostru!

Totul pare atat de simplu încât ai crede că în două săptămâni problema va fi rezolvată și Clujul va face un pas mare spre un aspect și o mentalitate civilizată europeană. Asa ar fi dacă…

 

dr. Horatiu STAN

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.