Sorina Pintea – Spitalul regional, construit de Guvern. CJ Cluj să se ocupe de Spitalul de copii

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Spitalul Regional de Urgență de la Cluj va fi realizat din fondurile Guvernului, este răspunsul transmis de Sorina Pintea la anunțul CJ Cluj că vrea să realizeze spitalul.

Ministrul Sorina Pintea le-a transmis reprezentanților Consiliului județean să se ocupă de spitalul de pediatrie.

„Spitalul regional Cluj-Napoca se va face de către Guvernul României, cu atragerea de fonduri europene. Am înţeles că sunt nişte discuţii în spaţiul public. Consiliul Judeţean Cluj cred că ar trebui să se ocupe de Spitalul de pediatrie, pentru că am nişte referinţe nu tocmai plăcute despre ceea ce se întâmplă acolo din punct de vedere al structurii”, a declarat ministrul Sănătăţii, potrivit AGERPRES.

Pintea a fost surprinsă de inițiativa Consiliul județean de a construi singuri Spitalul Regional de Urgență.

„Eu am rămas foarte surprinsă de ceea ce au spus cei de la Consiliul Judeţean. În momentul în care am preluat portofoliul Sănătăţii, în luna februarie, Clujul nu avea definit un teren. Mai era nevoie de încă o bucată de teren. Trebuia extins PUZ-ul şi am întâmpinat foarte mari dificultăţi în relaţia cu CJ Cluj. Lucrurile s-au rezolvat între timp, studiul de fezabilitate pentru spital este gata. În decembrie, vor fi depuse la Bruxelles cererile de finanţare pentru cele trei spitale regionale – Iaşi, Cluj şi Craiova. Să nu uităm că este nevoie de o cofinanţare din partea statului român”, a spus Pintea.

Consiliul județean a anunțat că dorește să preia construcția Spitalului regional de Urgență, iar PNL Cluj a și demara o campanie de semnături în acest sens.

CJ Cluj vrea să preia construcția Spitalului Regional de Urgență

Președintele Consiliului Județean Cluj solicită modificarea Programului Operațional în sensul înlocuirii Ministerului Sănătății, ca și aplicant eligibil, cu unitățile administrativ-teritoriale, respectiv județele pe raza cărora s-a decis amplasarea Spitalului regional de Urgență în calitate de proprietari ai amplasamentelor propuse.

Ultimile articole

Articole populare