sonoro

SONORO 2018 – Ediție cu efecte secundare

Festivalul SoNoRo, aflat la cea de-a XIII-a ediție, propune pentru anul acesta o ediție cu Efecte Secundare! SoNoRo se va desfășura în perioada 2-20 noiembrie 2018, în București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov și Sibiu.

Sub numele SIDE EFFECTS, festivalul SONORO va oferi publicului un amestec eclectic de manifestări artistice.

Concerte de muzică de cameră în cele mai frumoase săli de concert din țară – Palatul Cotroceni, Ateneul Român, Filarmonicile din Timișoara, Brașov și Sibiu. În spații neconvenționale – Galeria de artă Halucinarium și mansarda Carului cu Bere din București sau a Casei Boema din Cluj-Napoca. O proiecție de film în atriumul Institutului Francez și o seară sud-americană la Palatul Bragadiru.

In perioada 15-18 noiembrie 2018 festivalul va reveni la Cluj-Napoca cu patru concerte ce vor divulga publicului diversele și captivantele „efecte secundare” SoNoRo.

New York Counterpoint la Casa Boema. Sextetul Capriccio la Biserica Reformată. Grande Sestetto Concertante al lui Wolfgang Amadeus Mozart în Aula Universității Babeș-Bolyai

Biletele și abonamentele s-au pus în vânzare și vor putea fi achiziționate până pe 19 octombrie la un preț redus. De pe site-ul Eventim (www.eventim.ro), din librăriile Humanitas și Cărturești, din magazinele Germanos, Orange, Vodafone si Domo.

VERTIGO, LUNATIQUE, HANGOVER, SOMETHING BORROWED – SOMETHING BLUE, CRIMES OF PASSIONS sau DEL AMOR Y OTROS DEMONIOS sunt doar câteva dintre titlurile concertelor acestei ediții. Fiecare propunând un program spectaculos, interpretat de unii dintre cei mai apreciați artiști ai lumii.

Pentru prima dată în cadrul Festivalului SoNoRo, publicul din România îi va putea cunoaște pe violoniștii Pavel Vernikov, Svetlana Makarova, Anna-Liisa Bezrodny și Jonian Kadesha, pe violista Meghan Cassidy, pe violonceliștii Kyrill Zlotnikov și Jan-Erik Gustaffson sau pe pianista Marianna Schirinyan.

Festivalul se va încheia în București cu o seară specială, la Institutul Francez, unde invitat va fi regizorului Bruno Monsaingeon. Acesta va prezenta în premieră ultimul său film  – Mstislav Rostropovich – L’archet indomptable / Arcușul neîmblânzit.

Festivalul SoNoRo va continua în restul țării, de data aceasta în patru orașe, o altă premieră a acestei ediții.

La Timișoara, Brașov și Sibiu Festivalul SoNoRo va aduce în premieră proiectul Rhapsodie Roumaine. Acesta a fost lansat în luna ianuarie 2018 în Sala Musikverein din Viena.

A avut de-a lungul anului un parcurs fulminant, incluzând reprezentații în cele mai importante săli de concerte din Europa.

În cadrul turneului a avut loc și lansarea în România a CD-ului „Rhapsodie Roumaine”, realizat pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri. CD-ul cuprinde cele mai cunoscute compoziții create de George Enescu și Béla Bartók, inspirate din folclorul românesc. Mai multe detalii aici.

În luna octombrie turneul va continua în Japonia și se va finaliza în decembrie, cu un concert în renumita sală Concertgebow din Amsterdam

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare