Sondaj amplu despre cum văd românii coronavirusul. 67% dintre conaționali cred că pandemia se va încheia în 2020

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Un barometru de opinie al Frames & Hygienium relevă date despre viziunea românilor în ceea ce privește pandemia de COVID-19: cum și când cred aceștia că se va încheia, cum percep măsurile de siguranță impuse, plus diferite date despre achiziționarea soluțiilor dezinfectante.

Potrivit materialului de date al celor de la Frames & Hygienium, 92% dintre cei chestionați declară că au fost afectați într-un fel sau altul de pandemie și de starea de urgență din România și doar 6% spun că nu au fost afectați, iar 2% nu au răspuns.

Barometrul de opinie a fost realizat în perioada 29 iunie – 2 iulie, pe un eșantion de 2.500 de persoane. Conform studiului, 67% dintre participanți sunt de părere că pandemia va lua sfârșit până la finalul anului, în timp ce 22% sunt pesimiști din acest punct de vedere, iar 11% spun că nu pot evalua.

În ceea ce privește modul în care omenirea va scăpa de coronavirus, 61% dintre respondenți sunt de părere că asta se va întâmpla în momentul în care va apărea un vaccin, iar 22% spun că este necesară imunizarea în masă. 12% dintre aceștia vă alte soluții pentru a combate virusul, în timp ce 5% nu știu cum se va încheia pandemia.

O altă statistică frapantă apare în urma întrebării „Cum ați caracteriza oferta de produse de prevenție împotriva coronavirusului pe piața românească?”. În proporție de 72% românii cred că aceasta a fost insuficientă și doar 16% consideră că România a stat bine la acest capitol, restul de 12% neavând informații în acest sens.

Studiul complet al celor de la Frames, ghidat de Hygienium se poate găsi aici.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău