accident de circulatie sofer drogat

Șoferul care a provocat accidentul din Florești nu era drogat

Inspectoratul Județean de Poliție Cluj a făcut public raportul toxicologic al tânărului care a provocat accidentul din Florești în urma căruia o tânără și-a pierdut viața. Chiar dacă prima informație furnizată a fost că tânărul era drogat la momentul accidentului, raportul toxicologic infirmă acest lucru.

”În urma primirii Buletinului de Analiză Toxicologică de la Institutul de Medicină Legală, vă comunicăm faptul că rezultatul este negativ în ceea ce privește existența substanțelor psihoactive sau a alcoolului în organismul șoferului implicat în accident, deși testele inițiale, preliminare, de la unitatea de primiri urgențe, au indicat prezența unei substanțe psihoactive. Cercetările vor fi continuate de către polițiști sub supravegherea unității de parchet competente,  având în vedere și rezultatul analizelor toxicologice”, potrivit IPJ Cluj.

Cazul a fost prezentat pe larg în presa locală și națională, tânărul fiind blamat pentru că s-a urcat drogat la volan și și-a ucis prietena. Se pare că tot valul de antipatie s-a creat pe baza unor indicii care s-au dovedit a fi neîntemeiate.

Urmare accidentului din 21 ianuarie 2019, produs pe DN1 E60, în afara localității Florești, a fost înregistrat un dosar penal, cercetările fiind efectuate in rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane, rănirea gravă a conducătorului auto, existând indicii cu privire la existența substanțelor psihoactive în organismul acestuia din urmă.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare