soferi pericol public

Șoferii clujeni care s-au urcat băuți la volan, depistați de polițiști

         La data de 23.12.2017, în jurul orei 02:00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Cluj Napoca au depistat un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Cluj Napoca, în timp ce conducea autovehiculul pe str. Emil Isac fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice de sange în vederea stabilirii alcoolemiei.

         În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, faptă prevăzută şi pedepsită de Cod Penal, făptuitorul fiind cercetat în stare de libertate.

La data de 24.12.2017, în jurul orei 02:30, poliţişti din cadrul IPJ Cluj, Poliţia mun. Cluj-Napoca au depistat un bărbat în vârstă de 28 ani, din municipiul Bucuresti, în timp ce conducea autovehiculul pe str. Petru Maior, din mun.Cluj-Napoca, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de peste 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice de sange în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, faptă prevăzută şi pedepsită de Cod Penal, făptuitorul fiind cercetat în stare de libertate.

La data de 24.12.2017, în jurul orei 16:00 poliţişti din cadrul IPJ Cluj, Biroul Rutier, au depistat un bărbat în vârstă de 22 ani, din localitatea Caianu, în timp ce conducea pe str. Plevnei, din municipiul Cluj-Napoca, un autovehicul având număr fals de înmatriculare.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de înmatriculare, faptă prevăzută şi pedepsită de Cod Penal, făptuitorul fiind cercetat în stare de libertate.

La data de 25.12.2017, în jurul orei 07.20, lucratorii Biroului Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 40 de ani, din localitatea Florești, în timp ce conducea autoturismul pe strada Plopilor. Întrucat acesta emana halena alcoolica s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de peste 0.70 mg/l.

Conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice de sange în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de    conducerea pe drumurile publice a unui vehicul in timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice, fapta prev. şi ped. de Cod Penal.

           La data de 25.12.2017, în jurul orei 02.00, lucratorii Biroului Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Cluj Napoca, în timp ce conducea autoturismul în P-ţa Avram Iancu.  Întrucat acesta emana halena alcoolica s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de peste 0.40 mg/l. Conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice de sange în vederea stabilirii alcoolemiei.

 În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul in timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice, fapta prev. si ped. de Cod Penal.

         La data de 25.12.2017, în jurul orei 00:30, poliţiştii din cadrul Poliției mun. Turda,  Biroul Rutier, au fost sesizati despre faptul ca pe strada Calea Victoriei din Turda, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale. Poliţiştii rutieri s-au deplasat la fata locului unde au constatat că autorul tamponarii a părăsit locul faptei. Presupusul autor, un minor în vârstă de 17 ani, din mun. Turda, a fost depistat în cursul  aceleiaşi zile. Acesta, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie, a intrat în coliziune cu alte 3 autoturisme.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiuniilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Cod Penal, făptuitorul fiind cercetat în stare de libertate.

La data de 26.12.2017, în jurul orei 22:15, poliţişti din cadrul IPJ Cluj, Poliţia mun. Cluj-Napoca, Biroul Rutier, au depistat un bărbat în vârstă de 51 ani, din mun. Cluj-Napoca, in timp ce conducea pe str. Fabricii din mun. Cluj-Napoca,  fiind sub influenta bauturilor alcoolice, avand o concentratie de peste 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat.

          Conducatorul auto a refuzat sa fie condus la unitatea medicală pentru prelevarea de probe bilologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, desi i-a fost adus la cunoştinţ faptul că refuzul de a se supune prelevarii probelor bilologice constituie infractiune.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de refuzul conducatorului auto de a se supune prelevarii de mostre biologice necesare in vederea stabilirii alcoolemiei, făptuitorul fiind cercetat în stare de libertate.

          La data de 27.12.2017, în jurul orei 04:00, poliţişti din cadrul IPJ Cluj, Poliţia mun. Cluj-Napoca, Biroul Rutier, au depistat un bărbat în vârstă de 21 ani, din com Ceica, jud. Bihor, în timp ce conducea pe str. Horea din mun. Cluj-Napoca, autoturismul înmatriculat in Ungaria, avand permisul de conducere suspendat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana al carei permis de conducere este suspendat, făptuitorul fiind cercetat în stare de libertate.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare