soferi pericol public

Șoferi inconștienți: se urcă la volan băuți sau fără permis

Poliţiştii  Biroului Rutier Cluj cercetează un bărbat de 48 de ani, din comuna Floreşti, după ce l-au depistat conducând o autoutilitară deşi avea dreptul de a conduce anulat.

La data de 7 iunie a.c., în jurul orei 08.00, poliţiştii Biroului Rutier Cluj au identificat un bărbat de 48 de ani, din comuna Floreşti, judeţul Cluj, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Aurel Vlaicu din municipiul Cluj-Napoca deşi avea dreptul de a conduce anulat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are anulat dreptul de a conduce”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

 

CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

 

Poliţiştii Biroului Rutier Cluj cercetează un bărbat de 42 de ani, după ce l-au depistat conducând cu o alcoolemie de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 8 iunie a.c., în jurul orei 02.00, poliţiştii Biroului Rutier Cluj au depistat pe strada Petru Maior din municipiul Cluj-Napoca, un bărbat de 42 de ani, din aceiaşi localitate, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a reieşit că acesta avea o concentraţie de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

 

*****

 

BĂRBAT CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTOTURISM, DEŞI AVEA DREPTUL DE A CONDUCE SUSPENDAT

 

Poliţiştii Biroului Rutier Turda cercetează un bărbat de 50 de ani pe care l-au depistat conducând un autoturism deşi avea dreptul de a conduce suspendat.

La data de 7 iunie a.c., în jurul orei 20.50, poliţiştii Biroului Rutier Turda au depistat un bărbat de 50 de ani, din comuna Călăraşi, judeţul Cluj, în timp ce conducea pe raza localităţii Bogata, pe DJ 161 B, un autoturism, deşi avea dreptul de a conduce suspendat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”, faptă  prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

TÂNĂR CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTOTURISM, DEŞI AVEA DREPTUL DE ACONDUCE SUSPENDAT

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii au depistat pe raza localităţii Ceanu Mare, judeţul Cluj, un tânăr de 24 de ani care conducea un autoturism, deşi avea dreptul de a conduce suspendat.

La data de 8 iunie a.c., în jurul orei 03.10, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii au depistat pe raza localităţii Ceanu Mare, judeţul Cluj, un tânăr de 24 de ani din comuna Tritenii de Jos, judeţul Cluj, care conducea un autoturism deşi avea dreptul de a conduce suspendat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de  „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

 

REŢINUT PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS ŞI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

Poliţiştii Compartimentului Rutier Gherla au reţinut un bărbat pe care îl cercetează pentru conducere sub influenţa alcoolului, conducere fără permis şi refuz de recoltare probe biologice.

Poliţiştii Compartimentului Rutier Gherla au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore, a unui bărbat de 37 de ani, din comuna Baciu, judeţul Cluj, care la data de 6 iunie a.c., în jurul orei 16.20, a fost depistat conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, pe D.N. 1 C, pe raza localităţii Livada, judeţul Cluj, de către poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla.

La momentul depistării bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest şi a reieşit că avea o concentraţie de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La expirarea perioadei de reţinere, bărbatul va fi prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

În cauză se efectuează cercetări pentru  săvârşirea infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”şi  „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal.

 

*****

 

BĂRBAT REŢINUT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

 

Bărbatul de 31 de ani, depistat de poliţiştii Secţie 6 Poliţie Rurală Floreşti conducând cu o alcoolemie de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost reţinut pentru 24 de ore.

La data de 7 iunie a.c., poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au dispus reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului de 31 de ani, din comuna Baciu, judeţul Cluj, pe care l-au depistat la data de 6 iunie a.c., conducând pe raza localităţii Floreşti în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La expirarea reţinerii, acesta va fi prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare