soferi pericol public

Șoferi care s-au urcat băuți la volan, depistați de polițiștii clujeni

Polițiștii rutieri din municipiul Dej au depistat un bărbat de 69 de ani din comuna Chiuiești, județul Cluj, conducând un autoturism cu o alcoolemie de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 09 aprilie a.c., în jurul orei 19:02, polițiști rutieri din cadrul Poliției municipiului Dej, au depistat un bărbat de 69 de ani din comuna Chiuiești în timp ce conduce ape strada Baia Mare din municipiul Dej, județul Cluj un autoturism în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării cu aparatul etilotest a reieșit faptul că bărbatul avea o alcoolemie de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medical unde i-au fost prelevate  mostre biologice în vederea stabilirii alcolemiei.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

 

BĂRBAT DIN CLUJ-NAPOCA, DEPISTAT CONDUCÂND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI LA ALUNIȘ, JUDEȚUL CLUJ

Polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla au depistat un bărbat de 67 de ani din Cluj-Napoca care conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

 

La data de 10 aprilie a.c. în jurul orei 02:40, poliţişti din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla, au depistat un bărbat de 67 de ani din Cluj-Napoca în timp ce conduceaun autoturism pe raza comunei Aluniș, județul Cluj.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat faptul că bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice având o alcoolemie de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medical unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Polițiștii rutieri din Dej au reținut pentru 24 de ore un tânăr de 19 ani din comuna Vad, județul Cluj, care a condus fără permis, sub influența alcoolului și nu a oprit la semnalul polițiștilor.

 

La data de 10 aprilie a.c., polițiștii rutieri dejeni, au reținut pentru 24 de ore un tânăr de 19 ani din comuna Vad, județul Cluj, care la data de 07 aprilie a.c. în jurul orei 19.30 a refuzat să oprească la semnalele regulamentare ale polițiștilor iar în încercarea de a scăpa de echipajul plecat în urmărirea sa a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a lovit un cap de pod, fugind apoi de la locul accidentului.

După prinderea tânărului, polițiștii au constatat că acesta conducea fără permis de conducere fiind și sub influența alcoolului, având o alcolemie de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta este cercetat de polițiști pentru comiterea infracțiunilor de ”conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ”conducere sub influența alcoolului”, ”părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, ”vătămare corporală din culpă”, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Penal.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare