Situație caraghioasă la Cluj. Amenințat cu tăierea curentului pentru o factură de 1 ban, la o locuință în care nu mai trăiește nimeni de 10 ani

Un bărbat din Cluj-Napoca a trecut printr-o situație incredibilă cu un furnizor de energie electrică. La o locuință în care nu a mai trăit nimeni timp de 10 ani, Tuliu Olteanu a primit avertisment de întrerupere a curentului, pentru o estimare de 0,01 lei, suma reprezentând chiar TVA-ul de 19% din 0,00 lei!

„Pățitul” a povestit întâmplarea cu factura buclucașă, pentru care a fost nevoit să plătească mai mult pe călătoria dus-întors până la sediul furnizorului de electricitate. Mama lui Tuliu a decedat acum 10 ani, lăsând în urmă o cază nelocuită. Bărbatul s-a conformat și, după ce și-a trecut toate facturile pe adresa la care locuiește în prezent, formalitățile l-au obligat ca, în luna iunie a fiecărui an, să se deplaseze la sediul furnizorului pentru a depune o declarație pe propria răspundere și ultima citire, conform cărora nu s-a consumat niciun kilowatt.

După câțiva ani, cei de la compania de energie electrică i-au transmis să nu mai facă acest travaliu an de an și pur și simplu să anunțe când se mută cineva în casa nelocuită. La doi ani după acest anunț, bărbatul a început să primească trimestrial, pentru adresa cu pricina, din Gheorgheni, estimări de câte un kilowatt. La aproximativ trei ani de când au început să se facă aceste estimări, numărătoarea a ajuns undeva la „8-9 kilowatt-i în plus, față de cât scrie pe ceas”.

Astfel, s-a ajuns la situația în care clujeanul să primească avertismente de întrerupere a energiei electrice nici măcar pentru estimările pentru care oricum nu era nevoit să plătească, ci pentru TVA-ul de 19% din suma de 0,00 lei care îi venea pe factură. În momentul în care a mers la instituția cu pricina, pentru a achita suma de plată, până și casierii, care s-au strâns să vadă „minunea” chicoteau și ridicau din umeri.

Casierițele l-au întrebat pe bărbat de ce nu a plătit la un aparat special destinat, care se găsește în diferite supermarket-uri sau centre comerciale, iar acesta le-a răspuns simplu că un astfel de aparat nici măcar nu primește suma de un ban și, mai mult decât atât, la o astfel de metodă de plată trebuie achitat un comision de 3 lei, deci cu 300 de ori mai mult decât factura în sine. Tuliu a fost oricum nevoit să achite cinci lei pentru drumul dus-întors cu tramvaiul de acasă până la sediul furnizorului.

 

Imaginile cu factura și chitanța pentru plata de 0,01 lei pot fi vizualizate aici, respectiv aici.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii