Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale US Open, după un meci eroic cu Sabine Lisicki

Simona Halep a reuşit ieri să se depăşească din nou. A trecut peste dureri, peste forţa adversarei şi s-a impus în “optimi” în faţa Sabinei Lisicki cu 6-7(6), 7-5, 6-2.

După primul set, Simona respira adînc, încercînd să-şi găsească răsuflarea. A fost un set în care s-a împins la limitele fizice şi în care nu a reuşit deloc să joace tenisul său. Agitaţia şi nervozitatea s-au simţit de la fiecare punct.

Lisicki a împins-o dincolo de linia de fund, iar tot ce a putut să facă Simona a fost să se apere. A fost un set în care au fost şapte break-uri şi în care românca nu a reuşit să confirme nici una dintre şansele avute de set, una apărută la 5-4 şi alta în tie-break la 6-5.

Ambele jucătoare au greşit mult. Dar Sabine a adunat 30 de greşeli neforţate, dar şi 16 lovituri direct cîştigătoare. Au fost momente în care Simona s-a ţinut de picior, iar asta avea să se materializeze într-un bandaj pe coapsa stîngă.
Cu sufletul pe teren

Diminuată fizic, Halep a rezistat eroic în faţa unei Lisicki care a continuat să o agreseze.  În setul al doilea au fost nouă break-uri. Cu coapsa continuînd să-i dea semnale, Simona nu s-a menajat deloc, chiar dacă fiecare schimb a fost tortură pură. Iar “fighter girl”, aşa cum o numesc fanii, a dat tot fără să se gîndească la consecinţe.

A fost din nou în poziţia de a servi pentru set  la 5-3, dar n-a reuşit să concretizeze. În game-ul 12, la 40-30 pentru Sabine, românca s-a apărat incredibil, iar schimbul a lăsat-o în genunchi. Cu inima, Halep a reuşit să convertească prima oportunitate de set, după o greşeală a lui Sabine. Urma întrebarea dacă poate rezista fizic unui decisiv?
În control

Însă pauza de zece minute, instituită pentru ca jucătoarele să se răcorească, a fost momentul în care Simona a apucat să calmeze durerile, nervii şi să-şi mai spună o dată că trebuie să dea totul. Şi a lăsat multe lucruri la vestiar. A jucat mai sigură, mai pregătită pentru forţa brută a nemţoaicei, care a traversat şi ea o perioadă cu probleme fizice.

Românca s-a impus cu 6-7(6), 7-5, 6-2. Miercuri, ea o întîlneşte pe Victoria Azarenka. Bielorusa a cîştigat ambele întîlniri şi e antrenată acum de Wim Fissette, fostul tehnician al româncei.

“Sînt foarte fericită că am reuşit să lupt pînă la capăt, a fost un meci nebun. Sînt foarte obosită”, a declarat Simona Halep la finalul partidei.

sursa: Gazeta Sporturilor

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii