alin tise banner

Simona Halep, în grupa roşie la Turneul Campioanelor, cu Şarapova, Radwanska şi Pennetta

Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA şi principala favorită, va juca în grupa roşie la Turneul Campioanelor, alături de Maria Şarapova, locul 3 WTA, Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA, şi Flavia Pennetta, locul 8 WTA, conform tragerii la sorţi de vineri, de la Singapore.

Meciurile vor începe luni şi se va juca după sistemul fiecare cu fiecare. Primele două clasate din fiecare grupă vor merge în faza semifinalelor.

Simona Halep este finalista ediţiei din 2014, atunci când a cedat în faţa liderului mondial Serena Williams, scor 6-3, 6-0. Americanca nu va participa la turneul din 2015, ţinând cont că starea psihică nu îi permite. Halep a devenit astfel favorită principală, iar constănţeanca este conştientă de şansa enormă pe care o are, în condiţiile în care Maria Şarapova suferă şi ea din punct de vedere fizic.

„Ar fi un lucru extraordinar să reuşesc să câştig aici, pentru că e un turneu important. Noi mereu jucăm pentru titluri. Clasamentul nu contează, titlul e mult mai important. Pentru ţara mea ar fi ceva extraordinar, pentru că este o ţară mică şi nu avem mulţi jucători de tenis. Aşa că dacă se va întâmpla, voi fi foarte fericită. Dar mai întâi trebuie să mă relaxez, să mă bucur de tenis şi să fiu concentrată pe ce am de făcut. Trebuie să intru pe teren şi să dau tot ce am mai bun”, a declarat numărul doi mondial la o conferinţă de presă susţinută joi la Singapore.

sursa: Prosport