Se reorganizează circulația în Mărăști. Pasaj subteran și patru benzi unice spre strada Teodor Mihali

Primăria Cluj-Napoca a luat o decizie în ceea ce privește pasajul din Mărăști. Se va construi un pasaj subteran menit să contribuie la decongestionarea traficului din zona sensului giratoriu.

Pasajul din Mărăști va fi de pe Bulevardul 21 Decembrie până la sensul giratoriu. Pasajul va fi unul subteran și va începe din zona Bisericii Sfântul Petru, iar ieșirea va fi înaintea podului de pe Aurel Vlaicu. Vom reorganiza toată zona, dorim să depunem și un proiect european. La suprafață vor fi mijloacele de transport în comun și bicicliștii, iar în subteran vor fi mașinile. Dorim să analizăm toată zona, cu Aleea Bibliotecii, cu strada Fabricii și Calea Dorobanților că să putem fluidiza cu adevărat traficul din acea zonă”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Înainte însă de a demara lucrările la acest pasaj, municipalitatea va implementa o altă măsură menită se decongestioneze traficul și anume strada Teodor Mihali va deveni stradă cu sens unic.

O decizie rapidă pe care o vom lua este renunțarea la o bandă care vine dinspre Teodor Mihali înspre centrul și să facem patru benzi unice de ieșire înspre strada Teodor Mihali. În acest moment sunt trei benzi spre Teodor Mihali și una care vine înapoi spre centru, dar este foarte puțin folosită și cred că este foarte util să nu mai băgăm toate mijloacele de transport în zona sensului giratoiu, ci să intre pe Teodor Mihali. Vor fi făcute și câteva marcaje pe Teodor Mihali care să nu permită virajul la stânga și să blocheze traficul”, potrivit lui Tarcea.

Primăria va realiza un al doilea pasaj, cel de la Tăietura Turcului. În acest moment a fost desemnat câștigătorul lictației în vederea realizării studiului de fezabilitate.

În cazul Pasajului de la Tăietura Turcului avem desemnat câștigătorul, dacă nu avem contestații se va trece la realizarea studiului de fezabilitate. Acel pasaj va decongestiona traficul din zona Tăietura Turcului și zona TETAROM pentru că în acest moment sunt perioade ale zilei când coada de mașini ajunge până în Baciu”, a menționat viceprimarul.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare