A scăzut numărul infracțiunilor săvârșite cu violență în prima zi de Crăciun

De Crăciun, Poliția Română a fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranței publice.

Pentru siguranța cetățenilor, în prima zi de Crăciun, peste 10.300 de polițiști au acționat, suplimentar față de dispozitivul zilnic, în toată țara, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum și pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite și pentru fluidizarea traficului și diminuarea riscului rutier.

Măsurile luate de polițiștii care au acționat pentru păstrarea ordinii și siguranței publice, siguranței rutiere și a transporturilor feroviare au făcut ca oamenii să se bucure în liniște de sărbătoarea Crăciunului.

Prezența activă a polițiștilor, în prima zi de Crăciun, a făcut ca numărul infracțiunilor săvârșite cu violență și cele de natură judiciară să se situeze sub media anului trecut (o scădere de 24%).

De asemenea, polițiștii au acționat și pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, constatându-se o ușoară scădere a accidentelor rutiere grave, față de anii anteriori (o scădere de 14%). Totodată, nu au existat drumuri blocate sau persoane rămase blocate în trafic.

Sărbătorirea Crăciunului în siguranță s-a datorat și cetățenilor, care au înțeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă.

Activitatea Poliției Române se va intensifica astăzi, în a doua zi de Crăciun, în special pentru fluidizarea traficului și diminuarea riscului rutier.

Recomandăm tuturor cetățenilor să se informeze cu privire la starea drumurilor, înainte de a pleca în călătorie, să se asigure că au autoturismele echipate corespunzător și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii