Scapă gratis de deșeurile electrice!

Clujenii au la dispoziției Centrul local de Colectare a deșeurilor prin care pot să se debaraseze de deșeurile electrice și electronice grele sau voluminoase Soluția este Serviciul Local de Colectare, pus la dispoziție de operatori locali autorizați.

Orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile şi industriale (non-auto), corpuri de iluminat sau tuburi fluorescente, toate acestea intră în categoria DEEE și trebuie reciclate. Pe scurt, colectăm aproape tot ce se bagă în priză sau funcționează pe baterii.

Cum procedați?

În sprijinul activității de colectare derulate de centrele de colectare DEEE și structurile de economie socială integrate, cetățenii pot depune echipamentele stricate direct la centru sau pot apela TelVerde 0800 444 800 pentru preluarea gratuită de la domiciliu, sediu de firmă ori instituție a deșeurilor electrice.

După apelarea TelVerde 0800 444 800 – număr apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00 – și înregistrarea comenzii de preluare a deşeurilor, o echipă a Centrului de colectare va prelua gratuit deşeurile pe bază de programare, asigurând atât serviciul de manipulare, cât şi pe cel de transport.

TelVerde 0800 444 800 este un serviciu național, disponibil permanent, pentru toți cei ce doresc să afle informații despre felul în care se pot debarasa de deșeurile electrice și electronice în mod corect și responsabil.

Preluarea de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție este un serviciu disponibil doar pentru deșeurile electrice grele sau voluminoase, care depășesc 30 kg. Pentru deșeurile electrice mici, becuri și baterii, consultă harta interactivă a punctelor de colectare de mai jos.

Persoanele juridice, obligație legală să recicleze DEEE-urile

Legislația în vigoare obligă persoanele juridice să aibă un sistem coerent de management al deșeurilor electrice, atât prin colectare selectivă, cât și prin predarea lor spre reciclare către operatori autorizați.

Identificați DEEE-urile care trebuie casate, din birouri sau depozite, și sunați la TelVerde 0800.444.800 (apel gratuit din toate rețelele de telefonie). Echipa Serviciului Local de Colectare (SLC) va veni să le preia gratuit de la sediul firmei.

Colectând deșeuri electrice faceți mai mult decât să îndepliniți o obligație legală și un gest de responsabilitate față de mediu – dați un exemplu de solidaritate față de tinerii comunității dumneavoastră, arătați că vă pasă de natură, de lege și de idealurile generației tinere.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii