Sărbătoarea „Fiii satului Răchițele”

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, împreună cu Primăria și Consiliul Local al comunei Mărgău, invită iubitorii de folclor la cea de-a doua ediție a sărbătorii „Fiii satului Răchițele”, care va avea loc duminică, 20 august 2017.

Manifestarea va debuta dimineața cu Sfânta Liturghie, oficiată în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din localitate, iar la ora 14:00 va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, în centrul satului. De la ora 15:00, iubitorii de folclor și tradiții se vor putea bucura de un spectacol folcloric susținut de interpreți renumiți, printre care Leontin Ciucur, Anghelina Timiș Lungu, Ilie Medrea, Mariana Morcan, Maria Golban Șomlea și Florian Roșan, acompaniați de un grup instrumental, alcătuit din Orchestra „Cununa Transilvană” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj. De asemenea, vor evolua și tineri interpreți sau grupuri și ansambluri folclorice din localitate.

Reamintim faptul că prima ediţie a sărbătorii „Fiii satului Răchițele” a avut loc în urmă cu șase ani și a marcat 100 de ani de existenţă a bisericii din localitate.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii